GNR > Educatie > Onderbouw voortgezet onderwijs

Onderbouw voortgezet onderwijs

Onderbouw voortgezet onderwijs

Welkom docenten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij vakinhoudelijke leerdoelen van het VO en het materiaal kan ingezet worden ter beoordelingen van de leerlingen. Hieronder vind je de producten voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Omwille van het diverse karakter passen wij zover mogelijk de programma’s aan het niveau van de leerlingen aan. Heb je een vraag of zoek je met een eigen project of leerdoelen aansluiting met de natuur? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Excursie natuurverbindingen

De natuur en het landschap van het Gooi zijn uniek in Nederland. Heide, bos, zand en water zijn allemaal op fietsafstand te vinden. De verscheidenheid aan landschappen zorgt voor een grote diversiteit aan dieren en planten. Maar versnippering brengt een ingewikkelde uitdaging. Daarom worden diverse maatregelen genomen om natuurgebieden te verbinden om zo de biodiversiteit te stimuleren. De excursie natuurverbindingen sluit aan bij de vakken biologie en aardrijkskunde met thema’s over landschap en biodiversiteit. Leerlingen brengen een bezoek aan de natuurbrug Zanderij Crailoo en analyseren de werking van de natuurverbinding. Na de presentatie aan de start is er ook ruimte voor een Q&A met de boswachter. Wanneer: jaarrond mogelijk (te plannen in overleg) Adres: Infoschuur ‘t Gooi, Naarderweg 103a, Hilversum Kosten: €45,- per klas Boeken

Onderzoek in de natuur

Het Goois Natuurreservaat werkt aan een platform voor natuuronderzoek waar projectopdrachten, profielwerkstukken en (maatschappelijke) stages samenkomen. Wil je een onderzoeksopdracht of veldonderzoek uitvoeren in onze natuur met een groep leerlingen? Neem contact met ons op.

Groepsverblijf ‘t Laer

In natuurgebied Zuiderheide ligt groepsverblijf ‘t Laer, voor veldwerk en natuureducatie, met een capaciteit van 50 personen. Er zijn simpele voorzieningen zoals douche, toilet en keuken. Omgeven door natuur is ‘t Laer een rustige en natuurlijke plek waar je met een groep echt op jezelf kunt zijn. Het activiteitenveld heeft een vuurplaats en naastgelegen is het Speelbos ‘t Laer. Scholen die een ruimte zoeken voor een groepsexcursie met natuurbeleving zijn van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie, prijzen en boeken.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen goed dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Onze boswachters komen bijvoorbeeld graag in de klas vertellen. Of wat dacht je van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie het beste onze natuur kunnen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!    

Gerelateerde berichten