GNR_210325_Logo_90jaar_schuin
GNR > Educatie > Onderbouw voortgezet onderwijs

Onderbouw voortgezet onderwijs

Onderbouw voortgezet onderwijs
Welkom leerkrachten en begeleiders! Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Hieronder ziet u de producten voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Omwille van het diverse karakter van voortgezet onderwijs passen wij altijd de programma’s aan het niveau van de leerlingen aan. Heeft u een vraag of zoekt u met uw eigen project of leerdoelen aansluiting met de natuur en/of staat er niets voor u bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Excursie natuurverbindingen

Natuur en landschap van het Gooi zijn uniek in Nederland. Heide, bos, zand en water zijn allemaal op fietsafstand te vinden. De verscheidenheid aan landschappen zorgt ook voor een grote diversiteit aan dieren en planten. Maar versnippering brengt de natuur in gevaar. Daarom worden diverse maatregelen genomen om natuurgebieden te verbinden en om de biodiversiteit te vergroten. Voor de vakken biologie en aardrijkskunde zijn de educatieve programma’s gericht op landschap en biodiversiteit in aansluiting op een bezoek aan de natuurbrug Zanderij Crailoo. Bekijk en boek deze activiteit op de website van Stichting Omgevingseducatie.

Groepsverblijf ‘t Laer

In natuurgebied Zuiderheide, met bos, heide, zandverstuivingen en enkele kleine vennetjes heeft Goois Natuurreservaat een groepsverblijf voor veldwerk en natuureducatie, ’t Laer. Het gebouw biedt onderdak aan groepen die kleinschalig natuurbeheer verrichten. Ook scholen die een ruimte zoeken voor natuurbeleving, natuureducatie of veldonderzoek zijn van harte welkom. Meer informatie vindt u op onze website.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen goed dat maatwerk soms het beste past. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Onze boswachters komen bijvoorbeeld graag in de klas vertellen. Of wat dacht u van een thematische wandeling mét gids. In de schaapskooi Blaricum en nabij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van het Instituut voor natuureducatie (IVN) onze vaste partners. Graag kijken wij met elkaar wat uw wensen zijn en hoe wij het beste met jullie onze natuur kunnen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met *