Groepsverblijf ‘t Laer

GNR > Faciliteiten > Groepsverblijf ‘t Laer

In natuurgebied Zuiderheide, met bos, heide, zandverstuivingen en enkele kleine vennetjes vind je Groepsverblijf ‘t Laer. In 2024 en 2025 is dit groepsverblijf gesloten om nieuwbouw te realiseren. Het vernieuwde groepsverblijf zal volgens de huidige planning in de loop van 2025 beschikbaar zijn.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer boekingen weer mogelijk zijn? Stuur een bericht naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Steun groepsverblijf ‘t Laer

Om ook de volgende generaties een topbelevenis aan te kunnen bieden in de natuur, zijn wij op zoek naar financiële steun voor de bouw van een nieuw, duurzaam groepsverblijf. Wil je hier meer over weten?  Bekijk de projectbeschrijving en bekijk de video

Wil je graag meer weten of bijdragen? Neem dan gerust contact op met onze Coördinator fondsenwerving Eva Assink, telefoon 06 – 302 19 072, e-mail assink@gnr.nl.

‘t Laer

De naam ‘t Laer betekent open plek in het bos. Hier realiseert het Goois Natuurreservaat een nieuw groepsverblijf voor veldwerk en natuureducatie. Scholen of groepen die een ruimte zoeken voor natuurbeleving, natuureducatie of veldonderzoek zijn van harte welkom. Ook biedt het gebouw onderdak aan groepen die kleinschalig natuurbeheer verrichten. Direct naast ‘t Laer is een vrij toegankelijk speelbos aanwezig voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

‘t Laer is goed te bereiken met de fiets, maar ook met de auto of touringcar, of het openbaar vervoer. Op 800 meter van het groepsverblijf ligt de bushalte ‘Laren, de Heidebloem’ van lijn 109, Hilversum-Baarn. Het bezoekadres is Oude Postweg 1, 1251 ST te Laren (Noord-Holland).

Voorzieningen (gepland)

  • Duurzaam en nieuw gebouw
  • Functioneel en sober groepsverblijf in de natuur, op basis van zelfvoorziening
  • Slaapzalen en slaapruimtes met stapelbedden
  • Groepsruimte
  • Toilet, douche, wasbakken
  • Keuken om zelf gerechten te bereiden
  • Speelveldje bij groepsverblijf
  • Openbaar speelbos vlak voor het groepsverblijf

Natuurbeleving

Het Goois Natuurreservaat wil met groepsverblijf ‘t Laer jongeren bij natuurbescherming betrekken en hen de natuur laten beleven. In het oude gebouw kwamen jaarlijks meer dan 1000 jongeren voor een verblijf, veldstudie of vrijwilligerswerk in de natuur. IVN Gooi en Vechtstreek ondersteunt met het aanbieden van natuureducatie.
Ook andere groepen, variërend van natuur- en milieu gerelateerde verenigingen, kerkelijke gezelschappen tot kunstgroepen, kunnen gebruik maken van ’t Laer. Natuurbeleving neemt hierbij een centrale plaats in. IVN Gooi en Vechtstreek ondersteunt groepen door het aanbieden van natuureducatie.

Omdat het verblijf midden in de natuur staat, zijn de toegangsvoorwaarden van het Goois Natuurreservaat van toepassing. Van zonsondergang tot zonsopkomst is er rust in de natuur.