GNR_210325_Logo_90jaar_schuin

Voor scholen

GNR > Doelgroep > Voor scholen

Eenmalige gift

Het Goois Natuurreservaat heeft in samenwerking met Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek een geheel vernieuwd educatief programma in en rond de schaapskooi op de Blaricummerheide ontwikkeld.

Onderzoekend en ontdekkend leren: buiten én online

‘Ontdek de Gooise heide’ is een leer- en belevingsprogramma voor groep 7 van het basisonderwijs in het Gooien gaat over het ontstaan, het gebruik van de heide vroeger en nu, de planten, schapen en andere dieren die er leven. In het gebied rond de schaapskooi op de Blaricummerheide gaan de kinderen aan de slag met opdrachten als ‘Op het spoor’, ‘Eten of gegeten worden’, ‘De Mestfabriek’ en ‘Heidespotters’. De buitenactiviteiten zijn opgenomen in een online game-based leeromgeving, gebaseerd op onder­zoe­kend en ontdekkend leren.

We vinden het belangrijk dat kinderen gedurende de basisschoolperiode in contact komen met het unieke Gooise landschap. Het nieuwe educatieve programma sluit goed aan bij de leefwereld van deze doelgroep. Om de beleving voor de kinderen te versterken vindt het programma in het voorjaar tijdens de lammertijd plaats.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jaap Vlaanderen, coördinator educatie en vrijwilligers, 035 6214598 of gooisnatuurreservaat@gnr.nl.