GNR_210325_Logo_90jaar_schuin

Excursies en lezingen

GNR > Actief > Excursies en lezingen

Eenmalige gift

Elke maand kun je deelnemen aan twee interessante vaste excursies: naar faunatunnel Monnikenberg en het Laarder Wasmeer. Voor een actueel overzicht van onze excursies en aanmelden: bekijk onze agenda. Ook kun je lezingen laten verzorgen door het Goois Natuurreservaat.

Excursies en lezingen

Excursie faunatunnel Monnikenberg

Iedere eerste zondag van de maand organiseren we een excursie over het landgoed Monnikenberg en de faunatunnel die onder de snelweg A27 loopt. De faunapassage onder de A27, zorgt ervoor dat dieren niet worden aangereden en zich veilig kunnen verplaatsen tussen de verschillende leefgebieden. De gewone dwergvleermuis gebruikt de tunnel als jachtgebied in de vroege avond en na een regenbui zie je talloze reeënsporen in en om de tunnel.

Excursie Laarder Wasmeer

Ieder derde zondag van de maand organiseren we excursies naar het Laarder Wasmeer. Het Laarder Wasmeer is het laagst gelegen gebied binnen het Gooi. Daardoor stroomde jarenlang afvalwater van Hilversum naar deze plassen. Halverwege de jaren 2000 is het gebied ingrijpend gesaneerd en heringericht. De toevoer van stadswater is gestopt. Het gebied wordt begraasd en ontwikkelt zich tot een open landschap met stuifzand, enkele vennen en vochtige valleien. Rondom het Laarder Wasmeer is een wandelroute ‘Rondje Laarder Wasmeer’ aangelegd. Het gebied zelf is alleen toegankelijk onder begeleiding.

Lezingen

Het is mogelijk om op aanvraag een lezing te laten verzorgen door het Goois Natuurreservaat. De kosten hiervoor bedragen minimaal 75 euro (voor not-for-profitorganisaties). Voor commerciële organisaties gelden andere tarieven. Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat.