GNR_210325_Logo_90jaar_schuin

Voor kinderen

GNR > Doelgroep > Voor kinderen

Eenmalige gift

Voor kinderen is er van alles te doen in het Goois Natuurreservaat. Hieronder een greep uit de mogelijkheden!

Kleuterpaden door de Schaapskooi en het Spanderswoud

Speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar zijn twee avontuurlijke ontdekkingstochten door de natuur ontwikkeld. Lineke Lam en Martin Mol nemen de kinderen mee door respectievelijk de schaapskooi en het Spanderswoud. Elke route heeft zijn eigen “Doe Pakketje” (1 pakket per kind). Met het pakketje kunnen de kinderen tekenen, verzamelen en onderzoeken in het veld, en na afloop thuis.

Ouders en grootouders hebben de routekaart, de ‘wegwijzer’. Deze helpt de weg te vinden en staat vol met leuke verhaaltjes om voor te lezen en speelse opdrachten om samen te doen. Ook in het “Doe-boekie” staan nog extra opdrachten en spelletjes. Genoeg voor een spannende tocht dus! De Doe-pakketjes zijn aan te schaffen in onze webwinkel.

Speelbos ‘t Laer

Kinderen van 4 t/m 14 jaar zijn van harte welkom in Speelbos ’t Laer. Een uitdagende natuurspeelplek in het bos zonder toestellen, maar met bladeren, water, zand, takken en alles wat de natuur nog meer te bieden heeft als speelmateriaal. Er is een picknickbank voor ouders en een sanitaire voorziening.

‘t Laer is zowel met de auto als met het openbaar vervoer te bereiken. Op 700 meter van het groepsverblijf ligt de bushalte ‘Heidebloem/A27’ van lijn 109, Hilversum-Baarn. Het bezoekadres is Oude Postweg 1 te Laren (Noord-Holland). Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat.

Schaapskooi Blaricummerheide

De schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie tijdens uitjes in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot de kudde bij de kooi te treffen.

De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant De Eendracht aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. Vanaf de A1 afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum over de Prins Hendriklaan, Boissevainweg en vervolgens linksaf parkeerplaats. Verder te voet naar de schaapskooi.

Goois Natuurreservaat is Kidsproof!

De website Kidsproof.nl heeft het Goois Natuurreservaat uitgeroepen tot kidsproof uitje!