GNR > Educatie > Onderbouw basisonderwijs

Onderbouw basisonderwijs

Onderbouw basisonderwijs

Welkom leerkrachten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij de leerdoelen van Stichting leerplanontwikkeling (SLO) en de 17 duurzame werelddoelen (SDG’s). Hieronder vind je de producten voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Heb je een vraag of zoek je  aansluiting met de natuur voor een eigen project of leerdoelen wat niet op deze pagina staat? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Educatieve kleuterpaden

In het Goois Natuurreservaat zijn speciaal voor kinderen tot 6 jaar twee leuke educatieve wandelpaden aangelegd. Op dit moment zijn we bezig met een herziening van deze paden, zowel fysiek als voor de bijhorende doe-pakketjes. De kleuterpaden zijn te vinden bij de schaapskooi Blaricum en in het Spanderswoud ten noordoosten van Hilversum. Ze bieden naast een prachtige wandeling door bos en over heide, diverse spannende activiteiten om de natuur op een actieve en gezellig manier te beleven. De gloednieuwe doe-pakketjes zijn vanaf 19 april in onze webshop verkrijgbaar.

Excursie kleuterpaden – lesbrief

De kleuterpaden zijn geschikt om met een groep te lopen. Om je te helpen er een excursie met de hele groep van te maken, kun je gebruik maken van onderstaande lesbrief. Deze geeft tips voor een voorbereidende en verwerkende les onderverdeeld in de vier seizoenen. Download hier de lesbrief kleuterpaden.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi! Het is een afgebakende speelplek in de natuur bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpaadjes, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de begeleiders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat.
  • Adres: Oude Postweg 1, Laren.
  • Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets.
  • Kom je met een groep? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Wat dacht je van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie onze natuur het beste kunnen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!  

Gerelateerde berichten