GNR > Educatie > Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Welkom leerkrachten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij de leerdoelen van Stichting leerplanontwikkeling (SLO) en de 17 duurzame werelddoelen (SDG’s). Heb je een vraag of zoek aansluiting met de natuur voor een eigen project of leerdoelen en staat er niets voor je bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Excursie Paddenpad

Een leerzame en spannende excursie over natuurverbindingen voor groep 5 en 6 die wordt aangeboden in mei/juni. In onze gebieden worden dieren op allerlei manieren geholpen met het oversteken van wegen, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen verplaatsen door onze regio. Hoe? Dat ontdekken de kinderen tijdens de excursie naar de Natuurbrug Zanderij Crailoo. Door middel van spel- en onderzoekopdrachtjes leren de kinderen over paddengoten, dassentunnels en ecoducten. Voor de pad is een bijzondere rol weggelegd in dit programma, maar ook reptielen en zoogdieren komen aan bod. Na het bezoek aan de natuurbrug ontwerpen de kinderen een diervriendelijke tuin.
  • Wanneer? Mei en juni
  • Adres: Infoschuur ‘t Gooi, Naarderweg 103 A, Hilversum
  • Kosten: €45,- per klas
  • Boeken

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi. Het is een afgebakende speelplek, bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpaadjes, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de begeleiders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat.
  • Adres: Oude Postweg 1, Laren.
  • Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets.
  • Kom je met een groep? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Excursie met Flips gids voor Speelbos ‘t Laer

Speciaal voor kinderen van groep 3 en 4 (en niet voor saaie vogels!) is Flips gids voor Speelbos ‘t Laer ontwikkeld. Met deze flip-gids gaan de kinderen op ontdekkingstocht naar verschillende plekken en activiteiten in het speelbos. Zo kunnen ze nog meer halen uit hun bezoek aan het speelbos en worden ze gestimuleerd om al hun zintuigen te gebruiken in de natuur. Denk aan blotevoetenplekken, de bomentingel en de vogelkijkwand bij ‘t Vogelaer. De kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Flips gids, of je gebruikt deze om met de hele groep een activiteit te doen. Flips gids voor Speelbos ‘t Laer is verkrijgbaar via onze webshop. Voor deze flip-gids is een lesbrief beschikbaar om je te helpen er een complete educatieve excursie van te maken.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen ook dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Wat dacht u van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie onze natuur willen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten