GNR > Educatie > Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Welkom leerkrachten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij de leerdoelen van Stichting leerplanontwikkeling (SLO) en de 17 duurzame werelddoelen (SDG’s). Heb je een vraag of zoek aansluiting met de natuur voor een eigen project of leerdoelen en staat er niets voor je bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi. Het is een afgebakende speelplek, bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpaadjes, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de begeleiders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Adres: Oude Postweg 1, Laren. Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets. Kom je met een groep? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Excursie pad op pad

Een leerzame en spannende excursie over natuurverbindingen voor groep 5 en 6. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden volgt.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen ook dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Wat dacht u van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie onze natuur willen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten