GNR > Educatie > Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Welkom leerkrachten, pedagogisch medewerkers en begeleiders!

Voor elk niveau heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Hieronder vind je de producten geschikt voor buitenschoolse educatie, kinderopvang en meer. Heb je een vraag of zoek je met een eigen project of groep aansluiting met de natuur niet beschreven op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Educatieve kleuterpaden

In het Goois Natuurreservaat zijn speciaal voor kinderen tot 6 jaar twee leuke educatieve wandelpaden aangelegd. Op dit moment zijn we bezig met een herziening van deze paden, zowel fysiek als voor de bijhorende doe-pakketjes. De kleuterpaden zijn te vinden bij de schaapskooi Blaricum en in het Spanderswoud ten noordoosten van Hilversum. Ze bieden naast een prachtige wandeling door bos en over heide, diverse spannende activiteiten om de natuur op een actieve en gezellig manier te beleven. Om de kleuterpaden te lopen zijn de bijhorende doe-pakketjes in onze webshop verkrijgbaar.

Excursie kleuterpaden – lesbrief

De kleuterpaden zijn geschikt om zelfstandig met een kleutergroep te lopen. Om je te helpen er een heuse excursie van te maken, kun je gebruik maken van onderstaande lesbrief. Deze geeft tips voor een voorbereidende en verwerkende activiteit toegespitst op de vier seizoenen. Download hier de lesbrief kleuterpaden.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi. Het is een afgebakende speelplek bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpad, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de (groot-)ouders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Adres: Oude Postweg 1, Laren. Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid. Kom bij voorkeur met de fiets. Kom je met een groep naar het speelbos? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Flips gids voor Speelbos ‘t Laer

Speciaal voor kinderen van 6-8 jaar (en niet voor saaie vogels!) is Flips gids voor Speelbos ‘t Laer ontwikkeld. Met deze flip-gids gaan de kinderen op ontdekkingstocht naar verschillende plekken en activiteiten in het speelbos. Zo kunnen ze nog meer halen uit hun bezoek aan het speelbos. Denk aan blotevoetenplekken, de bomentingel en de vogelkijkwand bij ‘t Vogelaer. De kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met Flips gids, of je gebruikt deze om met de hele groep een leuke activiteit te doen. Flips gids voor Speelbos ‘t Laer is verkrijgbaar via onze webshop. Ook voor deze flip-gids is een lesbrief beschikbaar om je te helpen er een complete educatieve excursie van te maken. Download hier de lesbrief bij Flips gids voor Speelbos ‘t Laer.

Gerelateerde berichten