GNR > Educatie > Bovenbouw basisonderwijs

Bovenbouw basisonderwijs

Bovenbouw basisonderwijs

Welkom leerkrachten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij de leerdoelen van Stichting leerplanontwikkeling (SLO) en de 17 duurzame werelddoelen (SDG’s). Het aanbod voor de bovenbouw van de basisschool (groepen 6, 7 en 8) vind je hieronder. Heb je een vraag of zoek je met een eigen project of leerdoelen aansluiting met de natuur en staat er niets bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Ontdek de Gooise heide

Ontdek de Gooise heide neemt leerlingen mee naar de schaapskooi Blaricum en gaat over de heide. Na een warm welkom door onze natuurgidsen gaan leerlingen zélf aan de slag met diverse opdrachten in het natuurgebied rond de schaapskooi. Biodiversiteit, geschiedenis, cultuur, geologie, en natuurlijk de nieuwe lammetjes! Allemaal onderwerpen waar de leerlingen iets mee doen tijdens hun ontdekkingstocht. Onze natuurgidsen lopen rond en delen interessante tips en natuurweetjes. Terug in de klas bespreken de kinderen hun resultaten en maken ze een heidejournaal waarin ze de kijker vertellen waarom de heide zo bijzonder is.
  • Wanneer? Maart en april
  • Voor wie? Groep 7
  • Adres: Oude Naarderweg 1, Blaricum
  • Kosten: € 45,- per klas
  • Boeken

Excursie Paddenpad

Een leerzame en spannende excursie over natuurverbindingen voor groep 5 en 6 die wordt aangeboden in mei/juni. In onze gebieden worden dieren op allerlei manieren geholpen met het oversteken van wegen, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen verplaatsen door onze regio. Hoe? Dat ontdekken de kinderen tijdens de excursie naar de Natuurbrug Zanderij Crailoo. Door middel van spel- en onderzoekopdrachtjes leren de kinderen over paddengoten, dassentunnels en natuurbruggen. Voor de pad is een bijzondere rol weggelegd in dit programma, maar ook reptielen en zoogdieren komen aan bod.
  • Wanneer? Mei en juni
  • Voor wie? Groep 5 en 6
  • Adres: Infoschuur ‘t Gooi, Naarderweg 103 A, Hilversum
  • Kosten: €45,- per klas
  • Boeken

Groepsverblijf ‘t Laer

In natuurgebied Zuiderheide ligt groepsverblijf ‘t Laer, voor veldwerk en natuureducatie, met een capaciteit van 50 personen. Er zijn simpele voorzieningen zoals douche, toilet en keuken. Omgeven door natuur is ‘t Laer een rustige en natuurlijke plek waar je met een groep echt op jezelf kunt zijn. Het ernaast gelegen Speelbos ‘t Laer biedt een afgebakend natuurlijk speelterrein waar leerlingen tijdens hun verblijf vrij kunnen spelen. Ondersteuning bij natuureducatie kan ter plaatse worden verzorgd door de natuurgidsen van IVN. Scholen die een ruimte zoeken voor een schoolreis met natuurbeleving zijn van harte welkom! Kijk hier voor meer informatie, prijzen en boeken.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi! Het is een afgebakende speelplek bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, boomstammenpaadjes, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de (groot-)ouders of begeleiders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Adres: Oude Postweg 1, Laren Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets. Komt u met een groep? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Wat dacht je van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie het beste met onze natuur kunnen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten