GNR_210325_Logo_90jaar_schuin
GNR > Educatie > Bovenbouw basisonderwijs

Bovenbouw basisonderwijs

Bovenbouw basisonderwijs
Welkom leerkrachten en begeleiders! Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het aanbod voor de bovenbouw van de basisschool (groepen 6, 7 en 8) vindt u hieronder. Heeft u een vraag of zoekt u met uw eigen project of leerdoelen aansluiting met de natuur en staat er niets voor u bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Ontdek de Gooise heide

Ontdek de Gooise heide’ is een leer- en belevings-programma voor groep 7 en gaat over het ontstaan, het gebruik van de heide vroeger en nu, de planten, schapen en andere dieren die er leven. In het gebied rond de schaapskooi op de Blaricummerheide gaan de kinderen aan de slag met opdrachten als ‘Op het spoor’, ‘Eten of gegeten worden’, ‘De mestfabriek’ en ‘Heidespotters’. Natuurgidsen en boswachters zijn ter plaatse aanwezig en helpen waar nodig. Terug in de klas bespreken de kinderen hun resultaten en maken ze een heidejournaal waarin ze de kijker vertellen waarom de heide zo bijzonder is. Meer informatie vindt u op de website van onze educatiepartner Stichting Omgevingseducatie.

Groepsverblijf ‘t Laer

In natuurgebied Zuiderheide, met bos, heide, zandverstuivingen en enkele kleine vennetjes heeft Goois Natuurreservaat een groepsverblijf voor veldwerk en natuureducatie, ’t Laer. Het gebouw biedt onderdak aan groepen die kleinschalig natuurbeheer verrichten. Ook scholen die een ruimte zoeken voor natuurbeleving, natuureducatie of veldonderzoek zijn van harte welkom. Meer informatie vindt u op onze website.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het eerste speelbos van het Gooi. Het is een populaire speelplek voor kinderen van 4 t/m 14 jaar, met uitsluitend natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpad, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de (groot-)ouders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Het adres is Oude Postweg 1, Laren. Er is beperkte parkeergelegenheid. Kom bij voorkeur met de fiets.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen goed dat maatwerk soms het beste past. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Onze boswachters komen bijvoorbeeld graag in de klas vertellen. Of wat dacht u van een thematische wandeling mét gids. In de schaapskooi Blaricum en nabij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van het Instituut voor natuureducatie (IVN) onze vaste partners. Graag kijken wij met elkaar wat uw wensen zijn en hoe wij het beste met jullie onze natuur kunnen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met *