GNR > Vernieuwing terreinborden > Geschiedenis

Geschiedenis

Geschiedenis

Op de eerste terreinborden in het Gooi staat een korhoen afgebeeld. Deze vogel stond symbool voor de Gooise natuur. Vanaf 1976 liep het aantal broedparen in Nederland hard achteruit. In de jaren 80 verdween deze vogel helemaal uit het Gooi. In deze periode zijn ook alle terreinborden vernieuwd en is de korhoen van het bord verdwenen.

De groene borden met gele letters bleven. Alleen het adres van het kantoor onder aan het bord werd aangepast. In 1992 verhuisde het kantoor van de Koninginneweg naar de Nieuwe Meentweg in Hilversum.

In de loop der jaren kwamen er steeds meer borden bij de ingangen van de natuurterreinen. Dit was niet voor niets. We starten met de begrazing in verschillende natuurgebieden. Door de begrazing kwamen er nieuwe borden bij met uitleg over het beheer en gedragsregels voor de bezoeker van het natuurgebied. Daar kwamen de borden met regels voor honden en ruiters nog bij. Vanaf 2022 geldt een nieuwe regel in het Goois Natuurreservaat van maximaal drie honden per volwassen begeleider. Deze regel is in de nieuwe borden opgenomen.

Gerelateerde berichten