Vrijwilligers

GNR > Over ons > Organisatie > Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij het Goois Natuurreservaat

Bij het Goois Natuurreservaat zijn zo’n 350 vrijwilligers actief. Het is een flinke klus om bijna 3000 ha natuur in stand te houden, de rol van gastheer van die gebieden te hebben, mensen voldoende te informeren én bijhouden wat er in de gebieden leeft. Daarom zijn wij heel blij met de hulp van zo’n mooi aantal vrijwilligers.
Er zijn vrijwilligers die bijdragen aan kleinschalig natuurbeheer, door op een vaste ochtend of middag in de week met zaag en schop aan de slag te gaan. Ook zijn er vrijwilligers die presentaties, excursies en voorlichting geven over en in de natuur. En er zijn vrijwilligers die flora en fauna inventariseren, zoals planten, (korst)mossen, paddenstoelen, broedvogels, vlinders, reptielen en amfibieën.

Op dit moment zoeken wij handige mensen die ons willen helpen als huismeester voor ons groepsverblijf ‘t Laer. Je loopt na of alles in orde is in en rond het gebouw, doet kleine klusjes waar nodig, en verwelkomt groepen voor hun verblijf in de natuur. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Wil je bijdragen aan het monitoren van soorten, maar weet je niet waar te beginnen? Verschillende werkgroepen en organisaties bieden basiscursussen in soortherkenning aan, en door je aan te sluiten bij een werkgroep kun je leren van ervaren leden. Neem contact op voor een overzicht van de bestaande werkgroepen in onze regio en verdere mogelijkheden.

Neem voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Goois Natuurreservaat contact op met Anoeska van de Moosdijk, Coördinator vrijwilligerswerk en educatie, 035 – 621 45 98, moosdijk@gnr.nl.