Projecten
GNR > Actueel > Projecten > Educatievisie en uitvoeringsprogramma

Educatievisie en uitvoeringsprogramma

Educatievisie en uitvoeringsprogramma

Projectdoel: Ontwikkelen en implementeren uitvoeringsprogramma van de educatievisie
Uitvoeringstermijn: Medio 2022 – medio 2025 (3 jaar) 

In juni 2022 zijn wij gestart met het ontwikkelen en implementeren van het educatieve uitvoeringsprogramma ‘Leren in en over het Goois Natuurreservaat’. Het programma bestaat onder meer uit een doorlopende leerlijn van groep 1 van het basisonderwijs (BO) tot klas 6 vwo (VO), en richt zich daarnaast op gezinnen en bezoekers van de natuurgebieden. Vanuit de regiefunctie werken wij intensief samen met partijen als IVN en Stichting Omgevingseducatie, die wij ook betrekken bij de uitvoering van onze programma’s. 

Leerlijn completeren

Op 17 april dit jaar lanceerden we Flips gids voor Speelbos ‘t Laer dat zich richt op groep 3/4 BO en gezinnen. Hierbij zijn in het speelbos een aantal updates uitgevoerd, zoals blotevoetenplekken en een blinddoekenpad. Op dit moment ontwikkelen en testen we een archeologie/geologie programma op de Zuiderheide voor groep 8 BO. Dit programma zetten we op in samenwerking met Museum Hofland in Laren, zodat het aansluit op hun educatieve aanbod. In het nieuwe schooljaar zullen we dit uit kunnen gaan voeren. En we ontwikkelen spreekbeurt- en werkstukpakketten passende bij thema’s in en rond het Goois Natuurreservaat. Met deze twee laatste schakels is de leerlijn voor het basisonderwijs compleet. 

 Voor het voortgezet onderwijs loopt de natuurbrugexcursie. Deze richt zich op de onderbouw. Voor de bovenbouw loopt met verschillende scholen in de regio projectonderwijs. Bijvoorbeeld over veldwerk of adviesprojecten waarbij leerlingen ons adviseren over hoe scholieren te betrekken bij natuur.  

Om de leerlijn beter onder de aandacht te brengen wordt de webpagina ‘educatie’ op gnr.nl in de zomer 2024 van een nieuwe indeling voorzien. 

Gerelateerde berichten