Projecten
GNR > Actueel > Projecten > Strekken toeloop fietstunnel N525

Strekken toeloop fietstunnel N525

Strekken toeloop fietstunnel N525

De kenmerkende paaltjes met voetafdruk van het Voetstappenpad.

Projectdoel: Verbeteren westelijke toerit fietstunnel onder de N525 nabij Schaapskooi Laren en optimaliseren toegang van de schaapskooi en de omliggende padenstructuur.
Uitvoeringstermijn: 2023 – 2024 

Al enige tijd is het Goois Natuurreservaat in gesprek met de provincie Noord-Holland over het verbeteren van de verkeerssituatie bij de fietstunnel onder de N525 nabij de schaapskooi in Laren. Als gevolg van de haakse bocht in de westelijke toerit gebeuren daar regelmatig ongelukken. In 2022 hebben de provincie en het Goois Natuurreservaat een alternatieve variant voor de situatie ter plaatse uitgewerkt: het zogenaamde strekken van de toerit. 

Veilige toerit

De provincie wil deze werkzaamheden laten uitvoeren door het Goois Natuurreservaat via het verlenen van een projectsubsidie. Doel van het project is het realiseren van een veilige toerit naar de tunnel, waarbij het fietspad over onze grond zal gaan lopen. Tegelijkertijd kunnen wij daarmee de onoverzichtelijke padenstructuur normaliseren en een nieuwe toegangsweg voor de schaapskooi aanleggen. De oude toerit en toegangsweg en overbodige paden geven wij daarbij terug aan de natuur. 

Definitief ontwerp 

Er is een definitief ontwerp (DO) met kostenraming opgesteld en is een bodem- en verhardingsonderzoek uitgevoerd. Op basis van het DO zal binnenkort in samenspraak met de provincie verdere besluitvorming en planning plaatsvinden. Hierna zal de vergunning procedure worden gestart en is de verwachte uitvoering eind 2024 of begin 2025. 

Gerelateerde berichten