Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > Vier vragen aan… Juun de Boer

Vier vragen aan... Juun de Boer

Vier vragen aan… Juun de Boer

Wie

Juun de Boer is al vele jaren actief voor en in het Goois Natuurreservaat. Hij is onafhankelijk voorzitter van de klankbordgroep gebruikers natuurterreinen Goois Natuurreservaat.

Waar

Zijn favoriete plek is de Laapersheide. Daar is het gelukkig nog steeds lekker rustig.

Waarom

De klankbordgroep, opgericht in 2004, bestaat uit vijftien organisaties ondersteund door een secretaris, die meedenken over uiteenlopende onderwerpen als het gaat om de Gooise natuur. Zij hebben verschillende belangen: fietsers, wandelaars, natuurliefhebbers, sporters en hondenliefhebbers, maar ook één grote gemene deler: het behoud van de natuur in het Gooi. Ze bespreken plannen van het Goois Natuurreservaat en geven soms kritiek of advies, maar ook tips die nuttig zijn om uiteindelijke keuzes te kunnen maken. Juun de Boer: “Het Goois Natuurreservaat heeft destijds een heel vooruitstrevende stap gemaakt door op deze manier samen te werken met haar omgeving. Alle organisaties stellen zich constructief op, en er is een goede wisselwerking tussen alle belangen. Recreatie en natuur gaan vaak hand in hand, maar de natuur is zo waardevol dat het een extra accent mag hebben.”

Wanneer

Juun is regelmatig in het veld te vinden waar hij, naast “gewoon” genieten, broedvogels inventariseert en in het Hilversums Wasmeer de libellen monitort.

Gerelateerde berichten