GNR > Actueel > Nieuws > Cheque voor Gooise fietspaden

Cheque voor Gooise fietspaden

Cheque voor Gooise fietspaden

Jubilerende wielerclub Moeke Spijkstra haalt geld op voor de fietspaden van het Goois Natuurreservaat

Een cheque van € 9.000 voor de fietspaden in het Goois Natuurreservaat. Die mocht het GNR zondag 3 juli ontvangen van de Blaricumse wielerclub Moeke Spijkstra, die dit weekend het 10-jarige jubileum vierde.

Voorzitter Eduard Schaepman: ‘Tijdens ons lustrum staan we graag stil bij de prachtige fietspaden van het Goois Natuurreservaat waar onze wielerclub met zoveel plezier gebruik van maakt. Het is nu tijd om iets terug te geven.’ De club met ruim 160 leden uit het hele Gooi organiseerde afgelopen weekend een veiling waarbij zij maar liefst € 9.000 ophaalde voor dit doel. De cheque werd overhandigd tijdens een gezellige lunch op zondag 3 juli in de gelijknamige stamkroeg Moeke Spijkstra in Blaricum.

Duizenden mensen per dag

De 80 km fietspaden in het Goois Natuurreservaat waar de wielerclub wekelijks over fietst zijn gemaakt van Schots granietgruis. Een zeer geschikt materiaal voor de aanleg van de halfverharde fietspaden waar het GNR voor heeft gekozen. Dagelijks fietsen duizenden mensen door de Gooise natuur over de paden, die zijn aangelegd voor recreatief gebruik. Het Goois Natuurreservaat besteedt veel aandacht en zorg aan onderhoud. Jaarlijks wordt er vanaf maart tot half mei groot onderhoud gedaan. Dat houdt in dat ongeveer 10 kilometer fietspad per jaar een nieuwe toplaag krijgt.

Steeds drukker

Het wordt steeds drukker in de Gooise natuur. Zo ook op de fietspaden. Er komen steeds meer typen recreanten, waaronder wielerclubs, op steeds meer soorten fietsen. Dat vraagt veel van de fietspaden. De cheque van wielerclub Moeke Spijkstra is dan ook een zeer welkome bijdrage in het vaste onderhoud van de paden.

Gerelateerde berichten