GNR > Educatie > Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Middenbouw basisonderwijs

Welkom leerkrachten en begeleiders!

Voor elke laag van het onderwijs heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Het Goois Natuurreservaat sluit met haar aanbod aan bij de leerdoelen van Stichting leerplanontwikkeling (SLO) en de 17 duurzame werelddoelen (SDG’s). Heb je een vraag of zoek aansluiting met de natuur voor een eigen project of leerdoelen en staat er niets voor je bij op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Excursie Paddenpad

Een leerzame en spannende excursie over natuurverbindingen voor groep 5 en 6 die wordt aangeboden in mei/juni. In onze gebieden worden dieren op allerlei manieren geholpen met het oversteken van wegen, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen verplaatsen door onze regio. Hoe? Dat ontdekken de kinderen tijdens de excursie naar de Natuurbrug Zanderij Crailoo. Door middel van spel- en onderzoekopdrachtjes leren de kinderen over paddengoten, dassentunnels en ecoducten. Voor de pad is een bijzondere rol weggelegd in dit programma, maar ook reptielen en zoogdieren komen aan bod. Na het bezoek aan de natuurbrug ontwerpen de kinderen een diervriendelijke tuin.
  • Wanneer? Mei en juni
  • Adres: Infoschuur ‘t Gooi, Naarderweg 103 A, Hilversum
  • Kosten: €45,- per klas
  • Boeken

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi. Het is een afgebakende speelplek, bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpaadjes, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de begeleiders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Adres: Oude Postweg 1, Laren. Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets. Kom je met een groep? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Natuur- en ontdekboekje Speelbos ‘t Laer

Wij werken op dit moment aan een natuur- en ontdekboekje met natuurtips en spelactiviteiten in Speelbos ‘t Laer. Deze gaat speciaal gericht zijn op kinderen uit groep 3 en 4. Zoek je wat extra’s om te kunnen doen met de kinderen in het speelbos? Dan kan dit een leuke verdieping bieden. Ook komen er begeleidende lesbrieven om er een volledige educatieve activiteit van te maken. Houd onze website in de gaten voor updates.

Programma op maat

Voor elke leeftijdsgroep heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod, maar we begrijpen ook dat maatwerk soms nodig is. Daarom bieden wij in samenwerking met onze educatieve partners een variatie aan pop-up educatie aan. Wat dacht u van een thematische wandeling mét gids? In de schaapskooi Blaricum en bij speelbos ‘t Laer zijn de natuurgidsen van IVN onze vaste partners. Graag horen wij wat jullie wensen zijn en hoe jullie onze natuur willen beleven, het is immers ook jullie groene achtertuin!      

Gerelateerde berichten