GNR > Educatie > Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Buitenschoolse opvang en kinderopvang

Welkom leerkrachten, pedagogisch medewerkers en begeleiders!

Voor elk niveau heeft het Goois Natuurreservaat een educatief aanbod. Hieronder vind je de producten geschikt voor buitenschoolse educatie, kinderopvang en meer. Heb je een vraag of zoek je met een eigen project of groep aansluiting met de natuur niet beschreven op deze pagina? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Educatieve kleuterpaden

In het Goois Natuurreservaat zijn speciaal voor kinderen tot 6 jaar twee leuke educatieve wandelpaden aangelegd. Op dit moment zijn we bezig met een herziening van deze paden, zowel fysiek als voor de bijhorende doe-pakketjes. De kleuterpaden zijn te vinden bij de schaapskooi Blaricum en in het Spanderswoud ten noordoosten van Hilversum. Ze bieden naast een prachtige wandeling door bos en over heide, diverse spannende activiteiten om de natuur op een actieve en gezellig manier te beleven. Om de kleuterpaden te lopen zijn de bijhorende doe-pakketjes vanaf 19 april in onze webshop verkrijgbaar.

Excursie kleuterpaden – lesbrief

De kleuterpaden zijn geschikt om zelfstandig met een kleutergroep te lopen. Om je te helpen er een heuse excursie van te maken, kun je gebruik maken van onderstaande lesbrief. Deze geeft tips voor een voorbereidende en verwerkende activiteit toegespitst op de vier seizoenen. Download hier de lesbrief kleuterpaden.

Speelbos ‘t Laer

‘t Laer is het leukste speelbos van het Gooi. Het is een afgebakende speelplek bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In het speelbos bevinden zich natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpad, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de (groot-)ouders zijn er zitbanken. Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Adres: Oude Postweg 1, Laren. Toegang vrij. Er is beperkte parkeergelegenheid. Kom bij voorkeur met de fiets. Kom je met een groep naar het speelbos? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl

Natuur- en ontdekboekje Speelbos ‘t Laer

In 2023 werken wij aan de ontwikkeling van een natuur- en ontdekboekje boordevol natuurtips en spelactiviteiten, om te doen in Speelbos ‘t Laer. Dit biedt een extra mogelijkheid tot verdieping en om meer te leren voor de kinderen.  

Gerelateerde berichten