Agenda

Lentefeest en paaseieren zoeken bij de Schaapskooi

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april a.s. van 10.00 - 12.00 uur organiseert Goois Natuurreservaat het jaarlijkse Lentefeest voor kinderen en hun (groot)ouders in de Schaapskooi op de Blaricummerheide.

De kudde Drentse heideschapen bij de Schaapskooi op de Blaricummerheide wordt de komende weken uitgebreid met tientallen schattige lammetjes die zich graag laten bewonderen en aaien. Tijdens het Lentefeest kunnen de lammetjes worden geknuffeld! Daarnaast kunnen kinderen tot en met 7 jaar paaseitjes zoeken in de kraal naast de Schaapskooi.

Wandelen op de heide

Na het paaseieren zoeken en knutselen in de Schaapskooi is het leuk om een wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van ‘Lineke Lam’ kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Of volg de paaltjesroute over de Tafelberg- en Blaricummerheide.

Gratis toegang

De toegang voor het Lentefeest is gratis. Al wordt een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat ter plekke natuurlijk zeer op prijs gesteld. Bezoekers van het Lentefeest kunnen Gooise Natuurbeschermer worden, Vriend van de Kudde worden of een schaap adopteren.

De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken. Parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt.

Over de Schaapskooi
De Schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot om de schaapskudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen. Er is aandacht voor zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.