GNR > Actueel > Nieuws > Leerlingen ontdekken de Gooise heide!

Leerlingen ontdekken de Gooise heide!

Leerlingen ontdekken de Gooise heide!

De leerlingen van de dr. Maria Montessorischool uit Huizen zijn deze week van start gegaan met het nieuwe educatieve programma ‘Ontdek de Gooise heide’. Een lespakket dat door het Goois Natuurreservaat speciaal is ontwikkeld voor alle leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs. Ter gelegenheid van ons 90-jarig jubileum krijgen alle kinderen een unieke Heidezoekkaart met prachtige illustraties cadeau van boswachter Mirjam de Hiep.

Het Goois Natuurreservaat wil naast alle andere doelgroepen vooral  kinderen van harte welkom heten in haar natuurgebieden om hen de natuur te laten ervaren en beleven. Natuureducatie is van belang om mensen kennis te laten maken met natuur en draagt bij aan de bewustwording van de waarde en kwetsbaarheid ervan. De basis hiervoor ligt bij de jeugd omdat de kinderen van nu de natuurbeschermers van de toekomst zijn. Natuurbeschermers en natuurliefhebbers hebben, vrijwel zonder uitzondering, in hun jonge jaren ervaringen opgedaan in de natuur die maakten dat zij zich met hart en ziel sterk maken voor natuurbehoud.

Biodiversiteit

Aan het programma ‘Ontdek de Gooise heide’ zullen deze en volgende maand nog ca 20 schoolgroepen deelnemen. Later in dit jaar zullen ook programma’s rond het thema natuurverbindingen en biodiversiteit voor het basis- en voortgezet onderwijs starten. IVN-natuurgidsen zorgen samen met de boswachters van het Goois Natuurreservaat voor de uitvoering.

Gerelateerde berichten