GNR > Actueel > Nieuws > Karin Kos treedt terug als directeur Goois Natuurreservaat

Karin Kos treedt terug als directeur Goois Natuurreservaat

Karin Kos treedt terug als directeur Goois Natuurreservaat

Directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat Karin Kos heeft in overleg met het bestuur besloten haar werkzaamheden neer te leggen. Haar gezondheid maakt het haar onmogelijk de functie van directeur nog langer te vervullen. Daarom zal Karin Kos per 1 mei 2024 haar taken definitief neerleggen.

Kos, directeur sinds 2019, stopt met pijn in het hart. “Mijn gezondheid laat het helaas niet toe om door te gaan met het werk waar ik zo van heb genoten. Ik ben blij dat ik de organisatie in een goede staat overdraag”, zegt ze. Als bioloog en ‘erfgooiersdochter’ voelt Karin Kos een sterke verbondenheid met het Goois Natuurreservaat.

Het Goois Natuurreservaat betreurt dat Karin Kos haar werk niet langer kan voortzetten. Voorzitter Kees-Jan Dosker: “Karin heeft veel betekend voor het Goois Natuurreservaat. Ze heeft rust en een goede basis in de organisatie gebracht na een periode met veel veranderingen en het Goois Natuurreservaat op de kaart gezet. Tijdens haar directeurschap zette Kos zich onvermoeibaar in voor meer draagvlak voor de Gooise natuur. Ze richtte zich op een goede samenwerking met de gemeentes en andere betrokken organisaties. Ze gaf vorm aan de slogan Koester ons groene thuis door middenin een sterk verstedelijkt gebied te laten zien dat het mogelijk is om zowel natuurbeschermer als gastheer te zijn.” Carla Kersbergen (teamleider Beleid, Ondersteuning & Externe relaties) zal de rol als waarnemend directeur blijven vervullen totdat de opvolging bekend is.

Gerelateerde berichten