GNR > Actueel > Nieuws > Fiets- en wandelpad Plan Huydecopersweg paar maanden open

Fiets- en wandelpad Plan Huydecopersweg paar maanden open

Fiets- en wandelpad Plan Huydecopersweg paar maanden open

Fiets- wandelpad de komende maanden open

Goed nieuws voor fietsers en wandelaars in het Gooi. In het broedseizoen en de zomerperiode zijn er even geen werkzaamheden voor Plan Huydecopersweg. Het gebied is nog niet af maar het fiets-, wandel- en ruiterpad zijn inmiddels al wel aangelegd.

We kunnen daarom de komende maanden toch al even gebruik maken van de paden. Dit fietspad is de ontbrekende schakel in het fietsrondje rond Hilversum en bij veel fietsers staat deze verbinding al lang op het verlanglijstje.

Nieuwe natuur

Begin dit jaar zijn de inrichtingswerkzaamheden voor Plan Huydecopersweg gestart. Vanaf de op- en afrit van de snelweg A27 is te zien dat er de afgelopen weken veel grond is afgegraven. Op de plek waar tot 2018 een verkeersknooppunt lag, wordt nieuwe natuur ontwikkeld met een waterberging en paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. De aanleg gebeurt in fases om rekening te houden met de natuurwaarden in het gebied. Fase 1 is nu afgerond: een deel van de waterberging is gegraven en het fiets-wandel en ruiterpad is aangelegd. Gemeente Hilversum stelt deze recreatieve verbinding tussen de Huydecopersweg en de Maartensdijkseweg tijdelijk open van 1 maart tot 1 september 2024.

Waterberging

In september, na het broedseizoen en de zomerperiode, worden de werkzaamheden in dit gebied hervat en worden het fiets-, wandel- en ruiterpad in verband met veiligheid voor enkele maanden weer afgesloten. Dan wordt een persleiding ten behoeve van de waterberging aangelegd en wordt het tweede deel van de waterberging gegraven. Ten slotte worden bomen geplant en recreatievoorzieningen aangelegd. Zodra het kan wordt het fiets-, wandel- en ruiterpad definitief opengesteld.

Het omvangrijke project wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeente Hilversum en het Goois Natuurreservaat. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. Als het helemaal is ingericht wordt het gebied van ongeveer 30 ha in eigendom overgedragen aan het Goois Natuurreservaat die het gebied gaat beheren. Dit nieuwe stuk natuurgebied sluit aan bij het Huydecopersbos, Laapersbos en de Laapersheide.

Gerelateerde berichten