GNR > Actueel > Nieuws > Kinderen van basisschool Villa Vrolik helpen met de ‘laatste loodjes’ en planten meer dan 100 boompjes

Kinderen van basisschool Villa Vrolik helpen met de ‘laatste loodjes’ en planten meer dan 100 boompjes

Kinderen van basisschool Villa Vrolik helpen met de ‘laatste loodjes’ en planten meer dan 100 boompjes

Foto: Anoeska van de Moosdijk

Bomenplanten was vandaag, ook in de regen, een groot feest voor 22 kinderen van basisschool Villa Vrolik. Helena uit groep 6: “Dit wordt mijn lievelingsbos!”. Voor het Goois Natuurreservaat, de provincie Noord-Holland en gemeente Hilversum was het vooral een hele speciale dag. Vandaag zijn de laatste boompjes in natuurgebied Anna’s Hoeve geplant. Precies op de plek waar vorig jaar nog duizenden auto’s per dag langs raasden. Dit feestelijke moment staat symbool voor het afronden van een ingrijpend en langjarig project.

Basisschool Villa Vrolik ligt naast het natuurgebied. Coördinator educatie Anoeska van de Moosdijk: “Bijzonder om dit te mogen doen met kinderen die op deze manier bijdragen aan de natuurontwikkeling in Anna’s Hoeve. Over tien jaar, als deze kinderen gaan studeren, kunnen ze hier komen genieten van een flink bos”. Tien jaar klinkt voor veel kinderen nog wel erg ver weg, maar vandaag hebben ze in ieder geval een topdag gehad. Ze gaan met de klas zeker nog een keer kijken hoe het met ‘hun’ bomen gaat.

Natuurbeschermers van de toekomst

Het Goois Natuurreservaat heeft bij de aanplant gekozen voor verschillende inheemse bomen. Denk aan vlier, sleedoorn, meidoorn, linde hondsroos en de vuilboom. Allemaal boomsoorten die thuishoren in de Nederlandse natuur en die belangrijk zijn voor de biodiversiteit.

Met dit initiatief hopen we een ‘zaadje’ te planten voor de natuurbeschermers van de toekomst. Natuurliefhebbers hebben, vrijwel zonder uitzondering, in hun jonge jaren ervaringen opgedaan in de natuur die zorgen dat zij zich nu sterk maken voor natuurbehoud daarvan. Het Goois Natuurreservaat wil daarom, naast alle andere doelgroepen, vooral ook kinderen en jongeren welkom heten in haar gebieden om hen de natuur te laten ervaren en beleven.

Gerelateerde berichten