GNR > Actueel > Nieuws > Terugblik op 2020 door directeur Karin Kos

Terugblik op 2020 door directeur Karin Kos

Terugblik op 2020 door directeur Karin Kos

 

Voor 2021 wens ik iedereen allereerst een goede gezondheid. Daarnaast hoop ik dat we weer veel bezoekers mogen verwelkomen die komen genieten van onze prachtige natuur.

Terugblikkend op het afgelopen jaar bij het Goois Natuurreservaat zie ik dat veel mensen de natuur hebben gevonden of hérvonden. Dit jaar, waarin het Goois Natuurreservaat 88 jaar is geworden, hebben we een recordaantal bezoekers gehad in onze natuurgebieden.

Koesteren

De natuur bracht rust en ontspanning in deze moeilijke periode. Voor ons is het een uitgelezen kans om de inwoners van het Gooi te laten zien hoe mooi en uniek de natuur is in het Gooi en hoe bijzonder het is om hier te wonen. Het coronavirus is nog steeds aanwezig en drukt zijn stempel op onze samenleving. Voor mij persoonlijk is deze periode een tijd geweest waarin ik bewust koester wat ik heb. Ik zoek mijn moeder, die in Hilversum woont, wat meer op en ga wat vaker naar buiten. Ik geniet van de kleine dingen die er zijn en nog kunnen.

Balans behouden

Door de toenemende belangstelling voor de natuur, is het voor ons des te belangrijker om een goede balans te behouden tussen natuurbescherming en recreatie. Een belangrijk speerpunt in onze nieuwe beheervisie. Waar mogelijk gaan we de natuur robuuster maken, zodat het beter bestand is tegen de klimaatveranderingen. Maar we willen niet alleen beschermen en behouden. We vinden het ook belangrijk dat iedereen kan blijven genieten van de natuur. We werken hard om al dit moois ook voor de volgende generaties veilig te stellen.

Als Erfgooiersdochter heb ik een speciale band met de eeuwenoude heidevelden. Concreet betekent onze beheervisie voor de heide dat we door middel van kleinschalig beheer de biodiversiteit gaan vergroten.  Een afwisselend heidelandschap met verschillende heidesoorten, zandverstuivingen en kleine bosjes zorgt ervoor dat we de grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten op de heide kunnen behouden en versterken.

Laten we koesteren wat we hebben. Dat doen we samen, met elkaar en voor de komende generaties.

Gerelateerde berichten