GNR_210325_Logo_90jaar_schuin
GNR > Actueel > Nieuws > De boommarter

De boommarter

De boommarter


Een soort kat met een langwerpig lichaam en een pluimstaart. Dat is waar veel mensen aan denken bij het zien van een boommarter (de Latijnse naam is Martes martes). De boommarter is nog altijd zeldzaam in Nederland en staat op de lijst van bedreigde diersoorten. Wel zijn er aanwijzingen dat hun verspreidingsgebied uitbreidt.

Komt het dier voor in het Goois Natuurreservaat? Jazeker! Boommarters blijven de hele winter actief. Hun dieet verandert per seizoen. In de herfst eten ze meer bessen, paddenstoelen en verschillende soorten kevers. In de winter eten ze ook aas. Het is lastig om overdag een boommarter te zien, want ze zijn voornamelijk ‘s nachts actief.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met *