Schaapscheerdersfeest
GNR > Actueel > Nieuws > Terug in de tijd – Schaapscheerdersfeest

Terug in de tijd – Schaapscheerdersfeest

Terug in de tijd – Schaapscheerdersfeest

Dit jaar in onze nieuwsbrieven extra aandacht voor bijzondere wetenswaardigheden uit de geschiedenis van 90 jaar Goois Natuurreservaat. Drentse heideschapen en het Gooi zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Werd de kudde vroeger vooral ingezet als leverancier van mest voor de gewassen op de akkers, tegenwoordig hebben we ze weer nodig. Nu om ervoor te zorgen dat het heidelandschap niet dichtgroeit. De kudde eet het gras weg dat anders de heide en bijbehorende flora en fauna zou verstikken. Elk jaar in juni ontdoen we onze kudde van hun ‘wollen jas’. Dit gebeurt op de ambachtelijke manier met de wolschaar, voor de schapen een stuk rustiger dan met tondeuses. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw maken we hier jaarlijks, samen met schaapscheerders uit het hele land en andere natuurorganisaties uit het Gooi, een groot feest van. Een hoogtepunt bij het Goois Natuurreservaat!

Kom naar het extra uitgebreide Schaapscheerdersfeest op 4 en 5 juni!

Omdat we dit jaar ons 90-jarig jubileum vieren, houden we een extra uitgebreid Schaapscheerdersfeest bij onze schaapskooi in Blaricum op 4 en 5 juni 2022. Houd deze website in de gaten voor meer nieuws!

Gerelateerde berichten