GNR > Actueel > Nieuws > Drie vragen aan… Feiko Prins

Drie vragen aan... Feiko Prins

Drie vragen aan… Feiko Prins

Wie

Feiko Prins. Feiko is bioloog en woont al 38 jaar aan de zuidkant van Hilversum. Sinds vorig jaar is Feiko voorzitter van KNNV Gooi. Hij organiseert natuurexcursies en inventariseert planten- en diersoorten in het Gooi. Zijn boodschap: iedereen in het Gooi moet iets hebben met het Goois Natuurreservaat. Er is geen enkel park binnen de stad, dus we zijn afhankelijk van de natuur om de stad.

Waar

De Hoorneboegse heide is zijn ‘achtertuin’ maar dat is niet zijn favoriete plek. Er lopen te veel honden. Hierdoor lijkt er steeds minder ruimte te zijn voor andere bezoekers. Zijn favoriete natuurplekjes liggen meer aan de noordkant. De randzone aan het Gooimeer. Maar ook de Wester- en Zuiderheide. Deze grote centrale heide waar je helemaal niet het idee dat je in een verstedelijkt gebied rondloopt!

Wanneer

Op 20 en 21 mei, dan is het 1000-soortendag. Feiko is initiatiefnemer van deze marathon planten en dieren inventariseren. Vierentwintig uur lang trekken vele specialisten de Gooise natuur in. Op zoek naar zoveel mogelijk soorten. In de schemer en de nacht zijn dat de nachtvlinders, vleermuizen, de nachtzwaluw en bosuilen. Een uur vóór zonsopgang starten de eerste vogelaars en als het wat warmer wordt, vanaf een uur of 8 in de ochtend, dan is het tijd voor de andere dieren!

Gerelateerde berichten