GNR > Actueel > Nieuws > Speciale excursies in het Goois Natuurreservaat Open Monumentendag

Speciale excursies in het Goois Natuurreservaat Open Monumentendag

Speciale excursies in het Goois Natuurreservaat Open Monumentendag

Ieder jaar in het tweede weekend van september zijn prachtige monumenten gratis toegankelijk voor iedereen. Een mooie kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Op zaterdag 11 september organiseert het Goois Natuurreservaat i.s.m. AWN Naerdincklant vier wandelexcursies op de Wester- en Bussumerheide. 

Exclusief op 11 september in de Gooise natuur

In het Goois Natuurreservaat ligt een grote archeologische en cultuurhistorische rijkdom van deze heidevelden. Grafheuvels, waterputten en de banscheiding zijn nog altijd zichtbaar in het landschap aanwezig. Ook zijn er in dit gebied heel veel archeologische vondsten gedaan, waarvan enkele zelfs landelijk bijzonder zijn. Maar ook het heidelandschap zelf is te beschouwen als een cultuurhistorisch fenomeen. Tijdens de wandeling krijgt u hier de nodige uitleg over. Ook de relatie tussen de archeologie en het ontstaan van het landschap komt aan bod. Wandel mee op de Wester- en Bussumerheide: niet alleen een natuurreservaat, maar ook een geo-archeologisch en cultuurhistorisch reservaat!”

Er zijn nog plekken beschikbaar! Ga naar /actueel/agenda en meld je aan. De wandelexcursies starten om 10:00, 11:00, 13:00 en 14:00 uur. De wandeling duurt 1 uur. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en de locatie. 

 

 

Gerelateerde berichten