GNR > Actueel > Nieuws > Opruimactie in de Gooise natuur tijdens ‘World Cleanup Day’

Opruimactie in de Gooise natuur tijdens ‘World Cleanup Day’

Opruimactie in de Gooise natuur tijdens ‘World Cleanup Day’

Zicht op de Oude kerk in het centrum van Huizen, ongeschonden cultuurhistorisch landschap in de Naarder Eng

Op zaterdag 16 september 2023 is het weer zover: World Cleanup Day! Op deze dag ruimen we samen zoveel mogelijk zwerfafval op! Ook in de Gooise natuur.

Zwerfafval

In de natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat vinden we helaas nog regelmatig zwerfafval. Bezoekers nemen eten en drinken mee de natuur in, maar de verpakkingen worden helaas lang niet altijd mee teruggenomen. We zijn ontzettend blij dat we dit jaar samen met Scouting Heidepark, CITO (Geocaching) en de Bermbende aan de slag kunnen in het natuurgebied Anna’s Hoeve.

Wil je graag meehelpen?

We hebben nog een paar plekjes vrij. Stuur een e-mail met onderwerp “cleanup’’ naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl. Je ontvangt dan meer informatie. Aanmelden kan uiterlijk tot donderdag 14 september 12:00 uur. Wees er snel bij want het aantal plekken is beperkt!

Over World Cleanup Day

World Cleanup Day is in 2008 in Estland ontstaan. Daar verenigden 50.000 mensen zich om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Dit simpele idee is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met miljoenen vrijwilligers. Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen en groepen verbindt. World Cleanup Day wordt georganiseerd door Let’s Do It World (LDIW), een wereldwijd netwerk van meer dan 190 landen.

In Nederland wordt World Cleanup Day georganiseerd door IVN Natuureducatie en gesteund door heel veel bedrijven en organisaties.

Gerelateerde berichten