GNR > Actueel > Nieuws > Olifantenpaadjes afgesloten

Olifantenpaadjes afgesloten

Olifantenpaadjes afgesloten

De olifantenpaadjes in het Goois Natuurreservaat die het afgelopen jaar zijn ontstaan, worden door onze vrijwilligers afgesloten. De paadjes worden afgesloten voor het publiek met boomstammen en ander natuurlijk materiaal. Het afsluiten van deze paden is erg belangrijk om de wilde dieren meer ruimte te geven. Maak daarom gebruik van de bestaande wandel- en fietspaden in de Gooise natuur en laat u de olifantenpaadjes weer met rust.

‘Afstekertje’ gaat ten koste van de natuur

Het was het afgelopen jaar drukker dan ooit in de Gooise natuur. Veel wandelaars kwamen regelmatig van de rust en de ruimte genieten. In veel van onze natuurgebieden zijn het afgelopen jaar olifantenpaadjes ontstaan. Een olifantenpad, ook wel een ‘afstekertje’ genoemd, is een niet officieel wandelpaadje. Fietsers of wandelaars zoeken naar een kortere weg of gebruiken een wildpad. Zo ontstaan er al gauw nieuwe paden of verandert het smalle wildpad in een wandelpad. Vele vrijwilligers zijn inmiddels aan het werk om deze paadjes af te sluiten voor het publiek.

108 km aan wandelpaden

We merken dat de afgesloten paadjes soms door bezoekers toch weer open worden gemaakt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Ook de dieren hebben rust en ruimte nodig en met 108 km aan wandelpaden en 83 km aan fietspaden in het Goois Natuurreservaat is er wandelgelegenheid genoeg!

 

Gerelateerde berichten