GNR > Actueel > Nieuws > Ga mee op excursie tijdens het schaapscheren!

Ga mee op excursie tijdens het schaapscheren!

Ga mee op excursie tijdens het schaapscheren!


Samen met de schaapherder ga je op pad tijdens het schaapscheerfeest! De excursie duurt 1 uur, waarin je op plekken komt waar je normaal niet zomaar komt. De schaapherder vertelt je alles over het vak, de Drentse heideschaap en het schaapscheren zelf. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Een private party

Voor de tweede keer in 30 jaar kan het jaarlijkse schaapscheerfeest bij de schaapskooi op de Blaricummerheide dit jaar niet doorgaan in verband met het coronavirus. Daarom vieren we het feest dit jaar een beetje anders en geven we jou de mogelijkheid om echt mee te lopen tijdens het schaapscheren. Noem het een private party.

Datum onbekend

Omdat het een ‘private party’ wordt, kunnen we geen datum bekend maken. We zullen de winnaar van de actie dinsdag 1 juni via een privéberichtje contacten met de geheime datum en locatie. Let op: de winnaar vragen we om medewerking aan berichten die we voor de GNR-social media-kanalen willen maken van de ‘private party’.

Wat je moet doen om te winnen?

Vertel ons in kort een filmpje waarom jij graag met ons mee wilt tijdens het schaapscheren. En deel jouw filmpje met de hashtag schaapscheerfeest op Facebook of Instagram.

Bekijk hieronder de prachtige video die we vorig jaar maakten, over ambacht van schaapscheren en het belang van begrazing van de heide door schapen.

Gerelateerde berichten