Maatregelen coronavirus
Koester ons groene thuis

Maatregelen omtrent het coronavirus in het Goois Natuurreservaat

02 april 2020

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de instructies van de overheid zijn de geplande activiteiten tot 1 juni afgelast. Wij volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet en houden u graag op de hoogte.

In het Goois Natuurreservaat is het drukker dan ooit. Activiteiten zijn afgelast, restaurants, scholen en veel winkels zijn gesloten door de uitbraak van het coronavirus. Gelukkig kunnen we nog genieten van de natuur. Houdt u alstublieft wel de gewenste 1,5 m afstand van elkaar, en vermijd overvolle natuurgebieden.

Helpt u de natuur open te houden? U kunt ons allemaal helpen door u aan de regels te houden ook in de natuurgebieden.

Het kantoor van het Goois Natuurreservaat is dicht. Onze kantoormedewerkers werken momenteel zoveel mogelijk vanuit huis. De boswachters zijn nog aan het werk in de natuur. We blijven overdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur op ons algemene telefoonnummer 035-6214598 en helpen u graag. Ook zijn wij te bereiken via e-mail op gooisnatuurreservaat@gnr.nl

De schaapkooi en het speelbos ‘t Laer blijft gesloten tot 1 juni

De schaapskooi in Blaricum hebben we helaas moeten sluiten en blijft tot 1 juni gesloten. Vanaf maandag 16 maart 2020, lopen de lammetjes buiten in de kraal bij de schaapskooi. Ook het speelbos 't Laer blijft voorlopig gesloten. Tot onze spijt moeten we ook het jaarlijkse Lentefeest op maandag 13 april, tweede paasdag afgelasten.

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek heeft per direct besloten om alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen te sluiten omdat niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht kan worden genomen.

Graag uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie,

Zorg goed voor elkaar en voor de natuur!