GNR > Actueel > Nieuws > Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus


In verband met nieuwe ontwikkelingen van de COVID-maatregelen heeft het Goois Natuurreservaat een aantal besluiten moeten nemen. Alle besluiten vind je hieronder.

Wij volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet, houden je graag op de hoogte en vragen je begrip voor de maatregelen in deze uitzonderlijke situatie. De richtlijnen van het RIVM, de overheid en van de veiligheidsregio zijn leidinggevend. Zorg goed voor elkaar en voor de natuur!

1. Het kantoor van het Goois Natuurreservaat is dicht. Onze kantoormedewerkers werken momenteel zoveel mogelijk vanuit huis. De boswachters zijn nog aan het werk in de natuur. We blijven overdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur op ons algemene telefoonnummer 035-6214598 en helpen je graag. Ook zijn wij te bereiken via e-mail op gooisnatuurreservaat@gnr.nl

2. Alle geplande evenementen van het Goois Natuurreservaat zijn voorlopig afgelast.

3. De schaapkooi in Blaricum blijft voorlopig gesloten.

4. Voor speelbos en dagbesteding in ’t Laer blijven de regels gelijk, met de volgende uitzonderingen:

  • Het Speelbos: Maximale groep van 2 personen en houdt de regel 1,5 meter afstand aan. 
  • ’t Laer is tot nader order gesloten voor groepen. De verwachting is dat dit zeker zal duren tot voorjaar 2021. Afhankelijk van de situatie volgend jaar zal worden bepaald of ’t Laer weer geopend kan worden voor het 2021 seizoen. Alle reserveringen zijn afgezegd voor 2020. Er kunnen onder voorbehoud reserveringen gemaakt worden voor activiteiten die plaatsvinden voor het seizoen 2021.

5. De infoschuur is voorlopig gesloten.

6. Excursies gaan voorlopig niet door.

7. De trimbaan bij de Fransche Kamp blijft geopend.

8. Ons vrijwilligerswerk is tijdelijk stilgelegd.


In het Goois Natuurreservaat is het drukker dan ooit. Activiteiten zijn afgelast en restaurants gesloten. Gelukkig kunnen we nog genieten van de natuur. Houd alsjeblieft wel de gewenste 1,5 meter afstand van elkaar, en voorkom overvolle natuurgebieden. Zorg dat iedereen van de natuur kan blijven genieten door je aan de regels te houden.

Gerelateerde berichten