GNR > Actueel > Nieuws > Helaas geen traditionele bijeenkomst met vrijwilligers

Helaas geen traditionele bijeenkomst met vrijwilligers

Helaas geen traditionele bijeenkomst met vrijwilligers

 

We hebben de mooie traditie om het jaar samen met al haar vrijwilligers feestelijk af te sluiten. Het is altijd een drukbezocht evenement want dit is het moment dat alle 350 vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat samenkomen.

Voor het eerst in de GNR-geschiedenis moeten we online met elkaar het jaar afsluiten. Voor velen een behoorlijke tegenvaller. Directeur Karin Kos en bestuurslid Gerard Knoop spreken voor alle vrijwilligers een speciale videoboodschap in waarin vooral wordt benadrukt hoe waardevol alle vrijwilligers voor het Goois Natuurreservaat zijn. Gerard Knoop: “Bedankt voor het onmisbare werk dat jullie doen!”. Want zo zegt ook Karin Kos: ‘’We kunnen ze niet vaak genoeg bedanken! Samen met onze vrijwilligers onderhouden we de natuur, monitoren we onze flora en fauna en kunnen we vele excursies organiseren voor de mensen in het Gooi”.

Ondanks het corona-virus is er toch nog aardig wat werk verzet. De vrijwilligers die monitoren konden hun werk gewoon blijven doen. De natuurwerkers moesten zich aanpassen voor een deel van het jaar. Met inachtneming van de maatregelen van de overheid kon, voor wie wilde, het werk wel doorgaan. Alle vrijwilligers die bijdragen aan de educatieve activiteiten, evenementen en excursies konden helaas alleen de eerste maanden van dit jaar aan de slag.

Volgend jaar hoopt het Goois Natuurreservaat haar vrijwilligers weer in levenden lijve in het zonnetje te kunnen zetten!

 

Gerelateerde berichten