GNR > Actueel > Nieuws > We hebben een supermooi filmpje! Kijk je mee?

We hebben een supermooi filmpje! Kijk je mee?

We hebben een supermooi filmpje! Kijk je mee?

Het Goois Natuurreservaat heeft een korte film gemaakt over de natuur en de natuurbeleving in het Gooi. Het filmpje staat vanaf 3 april op onze website en wordt de gehele maand april als spotje uitgezonden via de regionale omroep RTV NoordHolland. Rentmeester Karin Kos ‘We hopen onze bezoekers met dit filmpje nog meer bewust te maken van de waarde van de natuur in het reservaat. Een belangrijke reden dat de Gooise gemeenten in al die jaren nog niet aan elkaar zijn vastgegroeid, is het Goois Natuurreservaat.’

Vorig jaar vierde we ons 90-jarig bestaan. Het is niet vanzelfsprekend dat er nog zoveel fantastische natuur is op deze plek. Het Goois Natuurreservaat is beschermer van ruim 2.900 hectare natuur op het noordelijke deel van de Heuvelrug en is verdeeld over 61 kleine en grotere natuurgebieden midden in het Gooi. We dragen zorg voor het gebied en komen op voor de belangen van de natuur. Dat is van alle tijden. In de twintigerjaren van de vorige eeuw had Amsterdam een plan klaarliggen om midden op de centrale heide een tuinstad te bouwen. Als dat plan was doorgegaan waren de dorpskernen in het Gooi inmiddels wel aan elkaar gegroeid.

Waarde

‘We willen met deze film laten zien hoe mooi en divers de natuur is’ aldus de rentmeester Karin Kos. Met deze mooie beelden zien mensen ook hoe waardevol het reservaat is. Natuurbeleving is nog nooit zo belangrijk geweest. We zijn blij met bezoekers die betrokken zijn bij de Gooise natuur. De mensen in dit filmpje zijn allemaal bewoners van het Gooi en bijna dagelijkse bezoekers van het natuurreservaat.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Ontdek het Goois Natuurreservaat: Kom wandelen!

We nodigen iedereen uit om van de lente te komen genieten. Boswachter John Didderen: “De lente is misschien wel de mooiste tijd van het jaar om de natuur in te gaan. Het wordt weer langer licht en we willen naar buiten. De natuur in!” De natuur ontvouwt zich nu in een rap tempo met ontluikend groen, bloesem en nestelende vogels. Ontdek nu zelf hoe mooi het Gooi is in de lente. Ga naar gnr.nl/ontdek en download een gratis wandelroute over de heuvelachtige Zuiderheide, met bloeiende krentenbomen en gele brem.

Gerelateerde berichten