GNR > Actueel > Nieuws > Jaap Vlaanderen neemt afscheid van ‘zijn’ 350 vrijwilligers op de traditionele vrijwilligersmiddag

Jaap Vlaanderen neemt afscheid van ‘zijn’ 350 vrijwilligers op de traditionele vrijwilligersmiddag

Jaap Vlaanderen neemt afscheid van ‘zijn’ 350 vrijwilligers op de traditionele vrijwilligersmiddag

Na 40 jaar is het dan zover. Jaap Vlaanderen neemt op deze bijzondere koude vrijwilligersmiddag in het Muziekcentrum van de Omroep afscheid van 350 vrijwilligers en genodigden. En, vele vrijwilligers nemen na vele jaren samenwerken ook afscheid van Jaap. Want sommige vrijwilligers kent hij al 30 jaar. Jaap Vlaanderen: “Ik kan me nog herinneren dat ik ooit met een klein clubje vrijwilligers begon. De vrijwilligersgroep paste toen nog in de vergaderzaal op kantoor, later verhuisde we naar het groepsverblijf ’t Laer, daarna naar de infoschuur en tegenwoordig moeten we ieder jaar op zoek naar een geschikte ruimte voor 300 vrijwilligers”.

Het Goois Natuurreservaat sluit ieder jaar, samen met al haar vrijwilligers, het jaar feestelijk af. Directeur – rentmeester Karin Kos is ongelooflijk trots op alles wat ze voor de natuur in het Gooi betekenen. Want de bijdrage van vrijwilligers is belangrijk voor de organisatie. De vrijwilligers van het speelbos ’t Laer vierde dit jaar hun 10-jarig bestaan. Andere vrijwilligersgroepen verspreid over het Gooi gaan iedere week, bij weer of geen weer, aan de slag in de natuur. Ook educatieve activiteiten, monitoren en excursies wordt op veel plekken door vrijwilligers gedaan. Vrijwilliger Poul over het werk; ‘’Je maakt jezelf nuttig, het is leuk om te doen en je kunt kennis overdragen want er is altijd wel iemand die graag wil weten wat ik aan het doen ben in de natuur”. Met mooie woorden namen de vrijwilligers afscheid van Jaap: Altijd bereikbaar, geduldig, aardig, altijd bereid om mee te denken en een bevlogen docent!

Gerelateerde berichten