GNR > Actueel > Nieuws > Herinrichting van de parkeerterreinen Fransche Kamp en Fransche Kampheide

Herinrichting van de parkeerterreinen Fransche Kamp en Fransche Kampheide

Herinrichting van de parkeerterreinen Fransche Kamp en Fransche Kampheide

Het Goois Natuurreservaat gaat vanaf de 2e week van januari 2023 de parkeerterreinen bij het seizoenkampeerterrein Fransche Kamp en de Fransche Kampheide langs de Franse Kampweg in Bussum vernieuwen. Deze parkeerterreinen zijn in zeer slechte staat. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. Er komen een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. Het asfalt wordt verwijderd en er komen klinkers op de rijbaan en grasbetontegels in de parkeervakken voor terug.

Nieuwe inrichting

De beide parkeerplaatsen worden erg veel gebruikt. De wegverharding (veelal asfalt) is na 40-50 jaar dringend aan vervanging toe. De asfaltlaag wordt verwijderd en de parkeervakken worden iets anders (slimmer) ingedeeld. Ook de toegangswegen vanaf de Franse Kampweg (N236) worden vernieuwd. In het midden van de parkeerplaats bij het kampeerterrein komt een verdiepte strook die dienstdoet als eerste wateropvang bij stevige regenbuien. Er komen nu nog geen oplaadpalen. Met de eventueel noodzakelijke ondergrondse infrastructuur wordt echter al wel rekening gehouden.

Parkeren tijdens werkzaamheden

De parkeerterreinen worden niet tegelijk vernieuwd. Het eerste kwartaal van 2023 is het parkeerterrein aan de Fransche Kampheide nog beschikbaar. De bouwwerkzaamheden starten in de 2e week van januari met de herinrichting van de parkeerplaats bij het kampeerterrein. Deze wordt afgesloten voor alle verkeer (behalve bestemmingsverkeer) tot medio maart 2023. De parkeerplaats aan de kant van de Fransche Kampheide wordt vervolgens vanaf eind maart tot en met eind april afgesloten. Dan kunt u weer parkeren op de nieuw heringerichte parkeerplaats bij het kampeerterrein. Voor een wandeling in het Spanderswoud kunt u eventueel ook parkeren bij de parkeerplaats Spanderslaan/Bussumergrintweg naast Restaurant Robert.

Gerelateerde berichten