GNR > Actueel > Nieuws > Goois Natuurreservaat en Golfvereniging Spandersbosch planten jubileumboom

Goois Natuurreservaat en Golfvereniging Spandersbosch planten jubileumboom

Goois Natuurreservaat en Golfvereniging Spandersbosch planten jubileumboom

Een boom die niet alleen symbool staat voor twee jubilea, maar vooral ook een mooie samenwerking op het gebied van natuurbescherming verbeeldt. Vanuit die gedachte plantten directeur-rentmeester Karin Kos van het Goois Natuurreservaat en bestuursvoorzitter Celia Noordegraaf van Golfvereniging Spandersbosch op woensdag 7 december samen een schitterende rode beuk op het natuurrijke terrein van de golfclub.

Het terrein van de golfvereniging ligt midden in natuurgebied Zanderij Crailoo, dat tot het Goois Natuurreservaat behoort. Het park kent veel natuurwaarden. Zo zijn er 150 soorten planten en 100 vogelsoorten geteld, waarvan de helft broedend. Ook amfibieën, paddenstoelen, vlinders, libellen en diverse zoogdieren komen er voor.

Bij de vereniging staat verantwoord en duurzaam beheer van het park voorop, aansluitend bij de beheervisie van het Goois Natuurreservaat. Zo worden er bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. En wordt er geïnvesteerd in natuurontwikkeling. Denk aan een ijsvogelbroedplaats, spreeuwenpotten, torenvalkkast en zonnebankjes voor reptielen.

Directeur-rentmeester Karin Kos: ‘De zorg voor de natuur op het golfterrein zorgt voor een zo goed mogelijke verbinding met de omliggende natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Daar zijn wij enorm blij mee! Wij kijken uit naar  het vervolg van de prettige samenwerking met Golfvereniging Spandersbosch. Die, naar ik hoop, zeker zo lang zal mogen duren als deze prachtige rode beuk hier staat’.

Jubilea

Het Goois Natuurreservaat vierde dit jaar het 90-jarig jubileum. Golfvereniging Spandersbosch bestaat dit jaar 40 jaar. Om de Gooise natuur op de kaart te zetten bij de leden heeft de vereniging dit jaar een aantal acties georganiseerd, waaronder een donateurwerfactie. Ook hebben de ‘greenkeepers’, vrijwilligers die zorgdragen voor het natuurbeheer op het park, de opbrengst van de golfballen die ze door de jaren heen in de vijver hebben gevonden, aan het Goois Natuurreservaat geschonken.

Gerelateerde berichten