GNR > Actueel > Nieuws > Geen 6de Gooise Heideloop, wél een online geldinzameling voor meer loofbomen in het Goois Natuurreservaat

Geen 6de Gooise Heideloop, wél een online geldinzameling voor meer loofbomen in het Goois Natuurreservaat

Geen 6de Gooise Heideloop, wél een online geldinzameling voor meer loofbomen in het Goois Natuurreservaat

De laatste zondag van augustus is inmiddels een begrip onder de lopers in het Gooi. Dit jaar zou de Goois Heideloop voor de zesde keer van start gaan. Met uitzicht over de paars bloeiende heide en vergezeld door de schaapskudde genieten ieder jaar weer honderden lopers van de gastvrijheid van het Goois Natuurreservaat.

De Gooise Heideloop gaat dit jaar niet door i.v.m. de coronamaatregelen. Toch willen de atletiekverenigingen AV TEMPO Bussum, Zuidwal Huizen en GAC Hilversum ook dit jaar geld voor het Goois Natuurreservaat ophalen. Er is een online inzameling gestart voor een prachtig doel: het verhogen van de biodiversiteit in de Gooise natuur! Doe je mee?

Voorzitter Heideloop Krijn Griffioen ‘’Om iets terug te doen, kiezen we elk jaar een doel waar we geld voor inzamelen onder de deelnemers aan de heideloop. Zo is er al eens geld opgehaald voor het opknappen van de Tafelberg bij Blaricum en het aanschaffen van werkmaterialen voor de vele vrijwilligers die zich inzetten bij het Goois Natuurreservaat. Dit jaar helpen we graag mee de biodiversiteit in de bossen te verhogen door geld in te zamelen om extra bomen en struiken te planten”.

Door het planten van extra loofbomen en struiken zoals vlierbes, winterlinde en hazelaar verhoogt het Goois Natuurreservaat de biodiversiteit en versterken we de gebieden van het Goois Natuurreservaat. Met jouw bijdrage van 10 euro kunnen wij al 5 bomen planten. We starten dit najaar met planten, dan is de natuur tot rust gekomen. In het voorjaar van 2021 laten we je weten hoeveel loofbomen we hebben kunnen planten!


Help mee! Ga naar gnr.nl/heideloop en doneer snel, veilig en eenvoudig via iDeal. Voor meer informatie kijk ook op: www.gooiseheideloop.nl

Gerelateerde berichten