GNR > Actueel > Nieuws > Doe mee met de workshop natuurfotografie in het Goois Natuurreservaat

Doe mee met de workshop natuurfotografie in het Goois Natuurreservaat

Doe mee met de workshop natuurfotografie in het Goois Natuurreservaat


Na een aantal zeer geslaagde workshops in voorgaande jaren kunnen liefhebbers van natuurfotografie binnenkort hun hart weer ophalen in het Goois Natuurreservaat.

In samenwerking met topnatuurfotograaf Arie van den Hout organiseren we dit jaar een unieke workshop natuurfotografie. In een ochtend tijd leer je over de ins en outs van fotograferen in de natuur, breng je de geleerde theorie direct in de praktijk én bekijken we samen de resultaten! Een complete en inspirerende workshop middenin de natuur.

Aanmelden

De workshop vindt plaats op zondag 11 oktober. Meld je vandaag nog aan!

Aanmelden workshop zo 11 oktober

Over de workshop

De workshop natuurfotografie start om 08:00uur. Omdat het licht ’s morgens vroeg het beste is, starten we lekker op tijd. Vanaf 07.45 uur word je ontvangen bij ‘Infoschuur het Gooi’ in Hilversum met koffie, thee en wat lekkers. We starten op deze locatie met een uur theorieles over natuurfotografie. Hierbij komen onder meer de apparatuur, instellingen, licht, compositie, kijken, gedrag, beeldbewerking en vele tips and tricks aan bod.

Vervolgens neemt natuurfotograaf Arie van den Hout je mee de natuur in om te fotograferen. En laat hij je zien hoe mooi het Goois Natuurreservaat is door de lens van de camera. Hij leert je de trucs om dichterbij de dieren te komen, zonder hen te storen. En hij leert je breder te kijken.

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan alle facetten van de basis natuurfotografie. We houden de groepen klein, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de kans krijgt de beste foto’s te maken. Rond het middaguur zijn we weer terug in de Infoschuur en eten we gezamenlijk soep met brood en bekijken we de resultaten op het grote scherm.

De workshop vindt plaats onder voorbehoud van goed weer en minimaal 10 aanmeldingen. Geef je snel op voor deze unieke natuurfotoworkshop want vol=vol. De workshop is geschikt voor:

  • Fotografen met enige ervaring
  • Maximaal aantal deelnemers per workshop: 15
  • Inclusief: theorie over natuurfotografie, koffie/thee en iets lekkers soep met brood (lunch)
  • Benodigdheden: digitale camera met toebehoren, een statief kan handig zijn
  • Prijs: 100 euro inclusief voor de volledig verzorgde workshop

Voor deelname aan de workshop gelden een aantal regels:

  • We houden in de workshopgroep te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar;
  • De workshopleider beschikt over desinfectiemiddel dat hij/zij gebruikt voor en na het aanraken van je camera, indien nodig.

Verder gelden de algemene coronaregels: We schudden elkaar bij ontvangst niet de hand, als je niet fit bent, neem dan niet deel aan de workshop en hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

Over fotograaf Arie van den Hout

Arie J. van den Hout, woonachtig in het Gooi, is natuurfotograaf, coach en schrijver. Hij groeide op in de Biesbosch. Op vijftienjarige leeftijd besloot hij met natuurfotografie te beginnen. De beperkte middelen van een scholier betekenden toen nog een korte lens en fotografie vanuit zelf gebouwde schuilhutjes. Hij verhuisde naar Engeland waar zijn werk een nationaal publiek kreeg via publicaties in tijdschriften. Na acht jaar terug in Nederland wordt zijn werk vertegenwoordigd door Buiten-Beeld. Arie vindt het ontzettend leuk om workshops te begeleiden en deelt hierbij graag zijn kennis, ervaring en enthousiasme. Bekijk zijn werk op www.arievandenhout.com, Flickr en Instagram.

Gerelateerde berichten