Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > Ontmoet Mirjam de Hiep

Ontmoet Mirjam de Hiep

Ontmoet Mirjam de Hiep


Ik ben maatschappelijk werker en tegelijk vuilnisman. Maar ik ben ook een wegwijzer en infobalie in onze natuurgebieden, ik hou toezicht, verzorg excursies, beheer werkzaamheden en begeleid vrijwilligers. Kortom: Ik ben boswachter.

Als kind was ik altijd al buiten te vinden, ik speelde in onze grote tuin of dwaalde uren door het bos dat aan de overkant van ons huis lag. Ik was zo graag buiten in de natuur dat ik besloot om daar later mijn werk van te gaan maken. En dat heb ik gedaan. Na de middelbare school deed ik de opleiding Bos- en natuurbeheer en begon ik hier in ‘t Gooi mijn allereerste baan als boswachter.

Vechten en flirten

Ik sta middenin de natuur en kan enorm genieten van onverwachte ontmoetingen in onze gebieden. Zo was ik in de bronsttijd getuige van een krachtmeting tussen twee bokken. Zij vochten al een tijdje om de aandacht van de mooiste reegeit in ons gebied en op een gegeven moment kwam het tot een echt gevecht tussen deze twee. Ik zag ze recht tegen elkaar op staan, graven en tegen elkaar bokken, geweien sloegen tegen elkaar en de stofwolken vlogen in het rond. De verliezer droop af, en ging achter een andere reegeit aan. Even later zag ik hem in het bos liggen. Uitgeput van de gevechten, flirtacties, en achtervolgingen. Geweldig om dat van zo dichtbij mee kunnen maken!

Echt laten kijken

Maar ik sta ook middenin de samenleving en realiseer me elke dag dat onze natuur kwetsbaar is. Als boswachter probeer ik mensen hier bewust van te maken. Ik spreek ze aan als ik buiten ben en probeer ze te wijzen op dingen die zo gewoon lijken maar zo bijzonder zijn. Ik wil de mensen de waarde van de natuur te laten zien, en ze echt te laten kijken naar wat er in het bos gebeurt. Dan gaat de omgeving voor ze leven en ontdekken ze dat die het waard is om gekoesterd te worden.

Volg Mirjam ook op Twitter en Instagram: @mirjamdehiep

Gerelateerde berichten