Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > In gesprek met… Robert Bekenkamp

In gesprek met... Robert Bekenkamp

In gesprek met… Robert Bekenkamp

Mijn naam is Robert Bekenkamp en ik ben actief bij het IVN Gooi en omstreken en excursieleider voor het Goois Natuurreservaat. Na 40 jaar gewerkt te hebben aan de Hogeschool in Utrecht als laboratoriumdocent, ben ik nu vooral te vinden in de Gooise natuur. Mijn specialisatie: kleine beestjes.

In de maanden mei en juni is de veldkrekel één van mijn favorieten. Een bijzondere krekel, want hij komt nog maar op een paar plekken voor in ons land. Het getjirp van de krekels op een mooie avond op de Hoorneboegse Heide geeft een echt zomergevoel. De krekel maakt een klein holletje in het zand. Daar overwintert hij ook.

In het voorjaar, met warm weer, komen ze naar buiten en proberen de aandacht van de vrouwtjes te trekken met hun luidde getjirp. Kom je te dichtbij, dan verdwijnen ze in hun holletje. Met een beetje geduld en geluk komt hij weer tevoorschijn. Dat mooie geluid maken ze door hun vleugels over elkaar te raspen. Het geluid draagt bijzonder ver. Het is hoorbaar tot op 50 meter afstand!

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Robert via veldkrekel@ziggo.nl.

Meer weten? Kijk op https://www.ivn.nl/afdeling/gooi-en-omstreken/

Gerelateerde berichten