Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > In gesprek met… Michiel Korthals

In gesprek met... Michiel Korthals

In gesprek met… Michiel Korthals

Mijn naam is Michiel Korthals. Ik ben bestuurslid van de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) én een groot natuurliefhebber. Een goudvink of een metaalglanslibelle kan mij in verrukking brengen. Tegelijk besef ik dat mensen uit de natuur hun voedsel moeten halen.

Soms is daar heel veel werk van heel veel handen voor nodig. Om bijvoorbeeld brood of bier te kunnen consumeren heb je in de eerste plaats een gezonde bodem nodig om de Sint Jansrogge te laten groeien. Vervolgens maaien, dorsen en malen boeren en molenaar de rogge, de bakker maakt er brood van en de brouwer bier.

Engen

De akkers bieden ook voedsel voor insecten en vogels. Landbouw en natuur grijpen in elkaar, en wij mensen zijn daarvan afhankelijk. De akkers van de SOLL zijn dus niet zomaar vulling van ruimte. De stichting zet zich in voor herstel en behoud van de engen (oorspronkelijke akkers) in het Goois Natuurreservaat.

Ik werk aan de Wageningen Universiteit als emeritus-hoogleraar filosofie. Mijn laatste boek: Goed Leven als Aardbewoners. Filosofie van een leefbare planeet (Boom, 2023).

Gerelateerde berichten