Activiteiten

De schaapskooi

De schaapskooi op de Blaricummerheide is een veel bezochte locatie tijdens uitjes in het Goois Natuurreservaat. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot de kudde bij de kooi te treffen. Op zondagen zijn bezoekers speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over een diversiteit aan onderwerpen, elke maand een ander. Er is aandacht voor bijvoorbeeld zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen. 

Schaapscheerfeest

Elk jaar wordt er op de eerste zaterdag van de maand juni een schaapscheerfeest gehouden. De schapen worden dan op ambachtelijke wijze, met de schaar, uit hun dikke winterjas geholpen. Er zijn dan kraampjes met informatie van groene organisaties, heerlijke versnaperingen en spannende activiteiten voor jong en oud. De toeloop van honderden volwassenen en kinderen zorgt voor veel gezelligheid.

Waar is de schaapskooi te vinden?

De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum.
Vanaf de A1 afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum over de Prins Hendriklaan, Boissevainweg en vervolgens linksaf parkeerplaats. Verder te voet naar de schaapskooi.


Schaapscheerfeest 2016