Nieuws

Workshops natuurfotografie in Goois Natuurreservaat

05-10-2017

Liefhebbers van natuurfotografie kunnen dit najaar hun hart ophalen in het Goois Natuurreservaat. Na het succes van de fotografieworkshop in mei, organiseren we in samenwerking met ervaren natuurfotograaf Arie van den Hout opnieuw twee basisworkshops natuurfotografie. Deze keer op zondag 29 oktober en zondag 19 november. In een ochtend tijd leer je over de ins en outs van fotograferen in de natuur. En breng je de geleerde theorie direct in de praktijk. 

Een inspirerende workshop middenin de natuur waarin alle basisaspecten van natuurfotografie worden behandeld! Deze workshop is een goede voorbereiding voor de 'gevorderden workshops’ die in het voorjaar van 2018 worden gegeven. In die workshops ligt de nadruk op het in de praktijk brengen van de opgedane fotografiekennis en -technieken bij het fotograferen van dieren in het wild binnen een normaal niet voor publiek toegankelijk deel van het Goois Natuurreservaat.

Data van de gevorderden workshops in 2018 zijn:

  • Zondag 13 mei
  • Zondag 27 mei
  • Zondag 10 juni
  • Zondag 24 juni

Over de workshops op 29 oktober en 19 november

De workshop start op zondagochtend om 08:00uur. Omdat het licht ’s morgens vroeg het beste is, starten we lekker op tijd. Vanaf 07.45 uur wordt je ontvangen bij ‘Infoschuur het Gooi’ in Hilversum met koffie, thee en wat lekkers. We starten op deze locatie met een theorieles over natuurfotografie. Hierbij komen onder meer de apparatuur, instellingen, licht, gedrag, beeldbewerking en vele tips and tricks aan bod.

Vervolgens neemt natuurfotograaf Arie van den Hout je mee de natuur in om te fotograferen. En laat hij je zien hoe mooi het Goois Natuurreservaat is door de lens van de camera. Het geleerde wordt direct in de praktijk gebracht. Denk hierbij aan een werken met scherptediepte, licht, het vastleggen van beweging, low-key en/of high-key licht gebruiken, beeldhoek, compositie en vele andere aspecten. We proberen een dier in zijn omgeving vast te leggen en gaan foto’s maken die een verhaal vertellen.  

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan alle facetten van de basis natuurfotografie. We houden de groepen klein, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de kans krijgt de beste foto’s te maken. Rond het middaguur zijn we weer terug in de Infoschuur en sluiten we gezamenlijk af door het bespreken van de gemaakte foto’s. De workshop vindt plaats onder voorbehoud van goed weer. Geef je snel op voor deze unieke natuurfotoworkshop want vol=vol. Rond 14.00 uur ronden we af.

Over fotograaf Arie van den Hout
Arie van den Hout (1966), woonachtig in het Gooi, groeide op in de Biesbosch. Al op 15 jarige leeftijd besloot hij met natuurfotografie te beginnen. De beperkte middelen van een scholier betekenden toen nog een korte lens en fotografie vanuit zelf gebouwde schuilhutjes. Hij verhuisde naar Engeland waar zijn werk een nationaal publiek kreeg via publicaties in tijdschriften. Na 8 jaar terug in Nederland werd zijn werk beheerd door Foto Natura en kwam zijn werk o.a. op kalenders, agenda's en wenskaarten (Vogelbescherming Nederland) te staan. Verre reizen naar o.a. Zuid-Afrika, Kenya en Zuid-Amerika zorgen voor een breed portfolio van kwaliteitsbeeld. Bekijk zijn werk op www.arievandenhout.comFlickr en Instagram.

  • Geschikt voor: fotografen met enige ervaring
  • Maximaal aantal deelnemers per workshop: 15
  • Inclusief: theorie over natuurfotografie, koffie/thee en iets lekkers
  • Benodigdheden: digitale camera met toebehoren, een statief kan handig zijn
  • Prijs: 100 euro inclusief voor de volledig verzorgde workshop

Schrijf je in! vol = vol

Ja, leuk! Ik schrijf me in voor zondag 29 oktober.
Ja, leuk! Ik schrijf me in voor zondag 19 november.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de fotografieworkshops in het voorjaar van 2018, laat dan hier je gegevens achter.