Nieuws

Geslaagde 4e Gooise Heideloop

29-08-2018

Het was een geslaagde 4e Gooise Heideloop met mooi weer en enthousiaste lopers die onder de indruk waren van het mooie landschap, ondanks de heide die dit jaar vanwege de droogte maar ten dele paars was. De schaapskudde op de Zuiderheide zorgde desalniettemin voor een mooi plaatje. Carolien van Herrikhuyzen, sportvrouw van het jaar 2017 in Hilversum, loste met veel enthousiasme het startschot voor de jeugdige lopers en later voor de volwassenen. Verschillende hardlopers vonden het parcours met zijn hoogteverschillen best pittig, maar een goede ervaring. Een voetbaltrainer had zijn team ingeschreven voor de jeugdloop. Hij vond de heideloop een mooie start van het nieuwe seizoen. Misschien een idee voor andere sportclubs want we zouden graag nog meer jongeren willen laten kennismaken met de combinatie sport en natuur!

Voor het goede doel
De atletiekverenigingen Tempo, Zuidwal en GAC organiseren de Gooise Heideloop om te laten zien hoe mooi het 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat wel is. “Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur”. De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat. De winkelpassage ‘Gooische Brink’ in Hilversum ondersteunde de ‘Gooise Heideloop’ met 600 gratis waterflesjes voor de deelnemers!

Over de Gooise Heideloop
De Gooise Heideloop is een initiatief van de Gooise atletiekverenigingen uit Hilversum (GAC), Bussum (Tempo) en Huizen (Zuidwal) in samenwerking met Goois Natuurreservaat. De atletiekverengingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. De Heideloop is recreatief en zonder formele tijdregistratie. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen en kiezen uit verschillende afstanden.