GNR > Actueel > Nieuws > Recent verworven natuurgebieden

Recent verworven natuurgebieden

Recent verworven natuurgebieden

Een boomklever. Foto: Arie van den Hout.

Dankzij schenkingen hebben we recent twee nieuwe natuurgebieden verworven. Daar zijn wij ontzettend blij mee, want voor een robuuste natuur is het belangrijk dat gebieden zoveel mogelijk verbonden zijn. 

Tussen Naarden en Huizen hebben we een bosgebied verworven van 1,5 hectare, geschonken door Stichting Lodewijk de Kort. Het bos grenst aan de Limitische Heide en de Naarder Eng en vormt daardoor een belangrijke schakel.

Het gebied is vermoedelijk in de jaren ‘30 van de vorige eeuw afgegraven voor zandwinning, waardoor de bodem veel lager ligt dan de omliggende natuur. Na de zandafgraving is het gebied niet bewerkt. Daardoor is er in tientallen jaren tijd een prachtig loofbos ontstaan.  

Crailo

Langs de spoorlijn Hilversum-Bussum hebben we dankzij een schenking 1,2 ha grond aangekocht. Hierdoor kunnen we het rustgebied rond natuurbrug Crailo vergroten. Hiervan profiteren dieren als reeën.

Zelfs het aankopen van dit soort kleine stukjes grond zijn een geweldige bijdrage voor het verbinden van gebieden. We voorkomen hiermee dat grond een andere bestemming zou kunnen krijgen, waardoor het voor altijd verloren zou gaan als natuur. 

Méér natuur in het Gooi: help mee!

Het Goois Natuurreservaat wil de komende jaren meer natuurgebieden aankopen. Aankoopkansen komen echter altijd onverwacht. Daarom bouwen we een reserve op om direct te kunnen reageren als de kans zich voordoet: het Aankoopfonds Natuur! Meer weten? Ga naar gnr.nl/aankoopfonds-natuur/. 

Gerelateerde berichten