GNR > Bestuur > Joke Lanphen, bestuurslid namens de gemeente Blaricum

Joke Lanphen, bestuurslid namens de gemeente Blaricum

Joke Lanphen, bestuurslid namens de gemeente Blaricum

Joke Lanphen (1956) is bestuurslid Goois Natuurreservaat sinds 2022. Ze heeft als bestuurslid de portefeuille duurzaamheid, vastgoed en grondzaken. Joke is ook wethouder in de gemeente Blaricum.

Joke vindt het een eer om als bestuurslid bij te kunnen dragen aan het in stand houden van de mooie natuurgebieden. De natuur om ons heen lijkt vanzelfsprekend, maar door andere plaatsen te bezoeken, realiseer je pas hoe mooi het hier is. “Ik geniet van de wandelingen, dicht bij huis, waarbij je altijd nieuwe ontdekkingen doet. Zoals enige jaren geleden toen we voor het eerst op de Eukenberg in Huizen van het uitzicht genoten”. Joke is geboren en getogen in Blaricum en gehecht aan het Gooi.

Als wethouder van Blaricum heeft zij natuur, landschap en water, sociaal domein, dierenwelzijn, volksgezondheid, onderwijs, sport, subsidies, recreatie en toerisme in haar portefeuille. Het GNR is belangrijk voor de leefbaarheid van het Gooi waarbij zij de natuur beschermt en beheert. De natuurgebieden geven ons bewegingsruimte en laten ons “wonen in het groen”. Daarmee voegt zij waarde toe aan het leven voor alle inwoners en bezoekers van het Gooi.