GNR > Bestuur > Hugo Bellaart, bestuurslid gemeente Gooise Meren

Hugo Bellaart, bestuurslid gemeente Gooise Meren

Hugo Bellaart, bestuurslid gemeente Gooise Meren

Hugo Bellaart is sinds januari 2023 lid van het bestuur van het Goois Natuurreservaat. Als wethouder van de gemeente Gooise Meren heeft hij  Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) en de Omgevingswet, de onderwerpen Natuur, Milieu en Water (waaronder havens) en Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) in zijn portefeuille.

Hugo woont sinds 2008 met zijn gezin in Bussum na een verblijf van 10 jaar in België en Frankrijk. Zijn huis ligt op 50 meter afstand van de ingang van het Goois Natuurreservaat; Landgoed Cruysbergen is zijn achtertuin. Eén van zijn zonen trekt er geregeld met vogelkijker op uit. En dat werkt aanstekelijk want het heeft ook zíjn kennis van de vogelstand verrijkt.

Als bestuurslid van het Goois Natuurreservaat heeft hij Communicatie en Marketing in zijn portefeuille. “Het belang van het GNR te midden van verstedelijkt gebied kan moeilijk worden overschat. De rijkdom van de natuurwaarden brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, waaraan ik graag mijn steentje bijdraag.” Naast zijn rol bij het GNR is hij lid van het bestuur van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), van de Regio Gooi en Vechtstreek en van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV.