Projecten
GNR > Actueel > Projecten > Recreatiemonitor

Recreatiemonitor

Recreatiemonitor

Speelbos ‘t Laer.

Projectdoel: Opzetten monitor voor meerjarig verzamelen en opslaan meetgegevens ten aanzien van recreatie(druk) in onze terreinen
Uitvoeringstermijn: 2023 – 2024 

Eind 2022 is opdracht verleend aan bureau Zicht op Data uit Eindhoven om een dasboard in te richten voor het monitoren van de bezoekers van onze gebieden, om zo meer inzicht te krijgen in de verschillende gebruikers van het Goois Natuurreservaat. Hierbij wordt (AVG-proof) gebruik gemaakt van geanonimiseerde gegevens van apps op mobiele telefoons. De kosten voor dit project financieren wij uit onze reguliere exploitatie.  

Via deze recreatiemonitor verzamelen en analyseren wij voor een aantal (deel)gebieden gedurende twee jaar informatie, om te onderzoeken wat de kwaliteit en bruikbaarheid van deze data is voor onze organisatie. De uitkomsten kunnen bijvoorbeeld dienen als basis voor maatregelen om recreatie in onze terreinen meer te sturen. Op basis van deze proefperiode kan eventueel besloten worden om structureel gebruik te maken van deze wijze van monitoring. 

Gerelateerde berichten