GNR > Actueel > Nieuws > Voetstappenpadrally 2022: cheque voor natuurvriendelijke oevers

Voetstappenpadrally 2022: cheque voor natuurvriendelijke oevers

Voetstappenpadrally 2022: cheque voor natuurvriendelijke oevers

Van het bestuur van de Voetstappenpadrally ontving het Goois Natuurreservaat op maandag 13 juni een mooie cheque. Het geld wordt besteed voor het aanleggen van natuurvriendelijke oevers in natuurgebied Anna’s Hoeve.

Het bedrag van € 2.415 is afkomstig van de inschrijfgelden van de deelnemers van dit jaarlijkse wandelevenement door de Gooise natuur. Het vond plaats op zondag 15 mei. Meer dan 300 wandelaars uit het Gooi en daarbuiten liepen de gehele Voetstappenpadroute van 25 km die helemaal rondom Hilversum loopt, of een gedeelte ervan.

Oevers voor meer diversiteit

Het geld wordt besteed aan het aanleggen van natuurvriendelijke oevers in het gebied Anna’s Hoeve. Hier profiteren veel plant- en diersoorten van. In het gebied verdwijnt eind dit jaar de Weg over Anna’s Hoeve. Deze weg komt naast het spoor tussen Hilversum en Baarn te liggen, samen met het fietspad. Zo worden verkeersstromen gebundeld. De strook bos die daarvoor heeft moeten verdwijnen, wordt o.a. gecompenseerd met de weg die verdwijnt. De natuur krijgt dan de vrije ruimte. Bij de plas die nu nog naast de weg ligt worden de oevers geleidelijker aflopend gemaakt, waar ze nu nog tamelijk steil zijn. Hierdoor wordt de oever aantrekkelijker voor meerdere plant- en diersoorten. Meer diversiteit dus, en dat is goed voor de natuur.

Het Goois Natuurreservaat dankt alle deelnemers van de Voetstappenpadrally en het bestuur voor deze prachtige bijdrage aan de natuur.

Gerelateerde berichten