GNR > Actueel > Nieuws > Goois Natuurreservaat stapt naar de rechter tegen hoogbouw Driftweg

Goois Natuurreservaat stapt naar de rechter tegen hoogbouw Driftweg

Goois Natuurreservaat stapt naar de rechter tegen hoogbouw Driftweg

Zicht op de Oude kerk in het centrum van Huizen, ongeschonden cultuurhistorisch landschap in de Naarder Eng

Het GNR gaat in beroep tegen de verleende vergunning voor een omvangrijk appartementengebouw aan de Driftweg in Naarden. De bouwlocatie ligt in het natuurgebied Naarder Eng. GNR maakt bezwaar tegen de huidige vergunning omdat de extreme hoogte van het appartement zorgt voor een onomkeerbare aantasting van dit kleinschalige unieke gebied.

De Naarder Eng ligt tegen de bebouwing van de gemeente Huizen. Het is een afwisselend eeuwenoud engenlandschap met kleine akkers, houtwallen en bosranden. Een gebied waar iedereen van de natuur en het landschap kan genieten. Grote delen van de Naarder Eng zijn onderdeel van het Goois Natuurreservaat en in beheer als natuurgebied. De locatie waar het bouwplan is gesitueerd is in particuliere handen; het grenst aan het reservaat.

Deze plek heeft de bestemming woondoeleinden maar het appartementengebouw, waarvoor de vergunning is afgegeven, is veel te hoog en past niet in het landschap. Beleidsmedewerker Poul Hulzink: “Het geplande gebouw komt minimaal 15 meter boven de bomen uit. Dit betekent een enorme aantasting van de landschappelijke waarden én kwaliteit van het engenlandschap. De huidige vergunning past absoluut niet in het geldende bestemmingsplan en hier is ook geen sprake van een verantwoorde landschappelijke inpassing.”

Gerelateerde berichten